Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Kamberu potvrđeno tri godine i deset mjeseci zatvora

07.02.2012. 23:00
Kamberu potvrđeno tri godine i deset mjeseci zatvora


Dvojica su prijatelja bila optužena zbog dva kg “trave”. Obrazlažući presudu početkom srpnja lani, sutkinja Grancarić je pojasnila kako je Kamberu kazneno djelo dokazano, dok se u Šimičevićevom slučaju radilo samo o indicijama te je oslobođen


Šimi Kamberu 27-godišnjem Zadraninu jučer je Vrhovni sud potvrdio presudu kojom je on početkom srpnja prošle godine na Županijskom sudu u Zadru osuđen na kaznu zatvora u trajanju od tri godine i deset mjeseci zbog dilanja gotovo dva kilograma marihuane, dok je njegov dvije godine mlađi prijatelj i poslovni partner, Luka Šimičević oslobođen od optužbe.
Obrazlažući presudu, sutkinja Dijana Grancarić je tada pojasnila kako je u Šimičevićevom slučaju, Sudsko vijeće imalo samo dvije indicije – činjenicu da je automobil koji pripada njegovu ocu, a kojim se on inače, koristio, u inkriminirano vrijeme bio na području Paljuva gdje je Kamber uhvaćen na djelu u trenutku dok je iz polja nedaleko od makadamskog puta izvlačio dva paketa “trave”. Druga indicija bila je ta što je signal Šimičevićeva mobitela taj dan lociran na istom području, no predsjednica Sudskog vijeća je pojasnila kako nije bilo nedvojbenih dokaza da je on uistinu i vozio, niti da je upravo on telefonirao. Osim toga, napomenula je kako ni dvojica policajaca koji su uhitili Kambera nisu vidjela tko ga je dovezao, pa je Šimičević stoga i oslobođen od optužbe.
Kada je riječ o Kamberu, Grancarić je naglasila kako je on nedvojbeno počinio kazneno djelo koje mu je tužiteljstvo optužnicom i stavljalo na teret. Njega je na područje Paljuva, nedaleko od minskog polja, dovezla muška osoba koju on nije želio imenovati, a pronađena droga zasigurno pripada njemu, iako se on branio kako su njegova samo dva paketića koja je kupio za svoje potrebe.
Vrhovni je sud sada u cijelosti potvrdio ovu presudu zadarskog Županijskog suda, pa će Šime Kamber morati odslužiti zatvorsku kaznu.