Ilirija s rekordnom dobiti u 2012.

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin

Ilirija d.d. Biograd na moru ostvarila je u 2012. godini izvrstan rezultat uz dobit od 18,25 milijuna kuna, uz rast od iznimnih 38 posto. Sama operativna dobit ostvarena tekućim poslovanjem bez financijskih, izvanrednih i drugih odnosa prihoda i rashoda iznosila je čak 33,8 milijuna kuna i bila je 12 posto veća nego godinu prije.

Ilirija d.d. koju čine marina Kornati s 850 vezova, četiri hotela ukupnog kapaciteta tisuću kreveta (Ilirija, Adriatic i Kornati u Biogradu te hotel Villa Donat u Sv. Filip i Jakovu), turistička agencija te kamp Park Soline s tisuću kamping parcela, imala je prema nerevidiranom i privremenom izvješću 111 milijuna kuna prihoda. Rashodi su iznosili 92,9 milijuna kuna. Sami poslovni rashodi (bez amortizacije, izvanrednih i financijskih rashoda) ostali su na 76 milijuna kuna.

Ilirija je ključni gospodarski subjekt Biograda na moru kao druge gospodarske sredine u Zadarskoj županiji te će njen rezultat utjecati značajno na kretanja Biograda. Ostvarili su 55 posto noćenja u Biogradu a kako navode u organiziranom dijelu (izvan privatnog smještaj) tri četvrtine tamošnjeg prometa. U ukupnom rastu prihoda u nautici Ilirija je u 2012. godini imala rast od 13 posto, u hotelijerstvu 10 posto te u kampingu šest posto. U kampingu su imali 227.000 noćenja, u nautici gotovo 256.000 noćenja, dok je u hotelijerstvu ostvareno 119.000 noćenja uz devet posto rasta. odnosno ukupno su imali 603.000 noćenja. Slijedom izvješća na Zagrebačkoj burzi a do sada su s ovog područja takvo podnijeli Turishotel, Ilirija i Borik. Valja nam zaključiti da je sezona bila izvrsna. Riječ je o tri od četiri najznačajnija pojedinačna turistička subjekta na ovom području, jer im se odnadavna priključila i Punta Skala, čije dionice ne kotiraju na Zagrebačkoj burzi.

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno