Tornado podmirio dug od 26,5 tisuća kuna

Slika korisnika admin
Vedran SITNICA
Tornado "gura dalje"

Financijska agencija FINA utvrdila je kako Udruga navijača  Tornado Zadar više nema evidentiranih dugovanja u njihovu očevidniku, zbog čega su i prestali razlozi za otvaranje skraćenog stečajnog postupka nad tim dužnikom. Stoji to između ostalog u odgovoru Trgovačkog  suda u Zadru na naš upit, u kojemu se navodi kako im je FINA svoj dopis  u vezi ove navijačke udruge uputila 2. veljače.

- Navedenu činjenicu da nemaju evidentiranih dugovanja potvrdio je i  sam dužnik, Udruga Tornado, dopisom našem sudu od 3. veljače predlažući nam obustavu predmetnog postupka. Možemo podsjetiti kako je  FINA 9. prosinca prošle godine podnijela ovom sudu zahtjev za provedbu skraćenoga stečajnog postupka nad ovim dužnikom, no sam stečaj  nije se nikada otvorio, istaknula je glasnogovornica Trgovačkog suda sutkinja Tina Grgas.

Ove vijesti  potvrdile su prethodne tvrdnje predsjednika Udruge Tornado Luke Buljata kako su cjelokupni dug od 26,5 tisuća kuna podmirili zaključno s krajem prošle godine, dakle kada je već podnesen zahtjev za  stečajem, ali o podmirenju duga nisu tada obavijestili Trgovački sud. Od  Buljata smo jučer pokušali dobiti komentar ove odluke FINE, no samo  nam je kratko poručio kako će njihova udruga o svemu ovih dana izdati  priopćenje.

Vijest o prestanku razloga za stečaj Udruge Tornado pozdravio je i jedan od njegovih osnivača i dugogodišnji predsjednik Boris Marin.

- Držim da tako razmišlja svatko kome je Zadar u srcu i tko prati događaje u vezi zadarske košarke. Iako već pet godina nisam uključen u aktivnosti udruge, pratim njihov rad i znam što im znači, naglasio je Marin  te je svojim nasljednicima poručio neka "guraju i dalje".

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno