ČIŠĆENJE SRUŠENIH KUĆA Vrijednost posla 480 tisuća kuna

Slika korisnika mkvanja
Grad nastavlja s uklanjanjem ruševina
Tražimo izvođača za izvođenje građevinskih radova na uklanjanju ruševina u gradu Zadru. S odabranim izvođačem potpisat ćemo ugovor na dvije godine ukupne procijenjene vrijednosti nabave 480.000 kn bez PDV-a, kazao je Dujela
Vedran SITNICA
Za ruševne objekte nastoji se ishoditi suglasnost vlasnika za uklanjanje, no to nekada nije moguće

Kako saznajemo od pročelnika Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša, Robertina Dujele, Grad i ove godine planira nastaviti s uklanjanjem ruševina na području Zadra. Tijekom  2018. godine uklonjene su četiri ruševine i to u Pazinskoj ulici, kod Sabunjara (na cesti D8 ), te u ulicama Valerija de Ponte i Danijela Farlattija.

Dujela naglašava kako ih u 2019. godini čekaju dva izuzetno zahtjevna uklanjanja iz razloga što su urušeni objekti naslonjeni na susjedne, a koji nakon radova moraju ostati bez oštećenja.

- Riječ je o objektima u Ulici Ive Mašine (MO Crvene kuće) te na Putu Stanova. Radi se o postupku jednostavne nabave u kojem tražimo izvođača za izvođenje građevinskih radova na uklanjanju ruševina u gradu Zadru. S odabranim izvođačem potpisat ćemo ugovor na dvije godine ukupne procijenjene vrijednosti nabave 480.000 kn bez PDV-a. Za ruševne objekte nastojimo ishoditi suglasnost vlasnika za uklanjanje. U protivnom, nakon izdanog rješenja komunalnog redara, u praksi predmeti završavaju nastavno na uputu o pravnom lijeku na Upravnom sudu, objasnio je Dujela dodavši kako se rušenju može pristupiti tek nakon izvršnosti rješenja o izvršenju. Za pokrenute upravne sporove nezahvalno je prognozirati vrijeme okončanja neovisno o sudačkoj praksi, kazao je Dujela.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno