Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Daruvarac je slobodan čovjek do pravomoćnosti presude!

08.02.2019. 16:44
Daruvarac je slobodan čovjek do pravomoćnosti presude!


Nakon što je sjednica Izvanraspravnog vijeća Općinskog suda u Zadru najprije bila prekinuta zbog zahtjeva odvjetnika Darka Kovačevića Daruvarca za izuzećem sudaca koji su o tome trebali odlučivati zajedno s predsjednicom Općinskog suda Anom Mišlov, sjednica je ipak, održana jer je odbijen zahtjev Daruvarčevog odvjetnika za – izuzećem.
Ali, Izvanraspravno je vijeće, odbilo zahtjev dražvnog odvjetnika za određivanjem mjera opreza tako da Darko Kovačević Daruvarac u nedjelju nakon sedam mjeseci pritvora, izlazi na slobodu i nisu mu određene nikakve mjere opreza koje podrazumjevaju među ostalim zabranu približavanja žrtvi, oduzimanje dokumenata i redovito javljanje policiji.
Osim što izlazi na slobodu, Daruvarac ima svoje dokumente i slobodan je čovjek do pravomoćnosti presude. Drugostupanjsku konačnu presudu treba donijeti jedan od Županijskih sudova kojem će se spis dodijeliti automatskom nasumičnom dodjelom, a presuda može biti potvrđena, preinačena u odnosu na visinu zatorske kazne ili pak, ukinuta što bi zančilo da se suđenje može i ponavljati.
U svakom slučaju, s obzirom na to da on ima državljanstvo i susjedne BiH ostaje za vidjeti hoće li i Daruvarac poput nekih drugih “likova” iz Hrvatske, otići malo na “godišnji odmor” u susjednu državu iako, među dvama državama postoji sporazum o izručivanju.