Tuna, Sushi & Wine Festival od 5. do 14. travnja

Slika korisnika mkvanja
Nova koncepcija priče u novom terminu
Autor: 
Nakon razgovora nas kao organizatora i svih suorganizatora te parntera, došli smo do zajedničkog zaključka odnosno, odluke da bi bilo bolje da se termin pomakne za mjesec travanj jer dolazi ljepše i toplije vrijeme i početak je sezone letenja mnogih aviokompanija, pa na takav način možemo privući još više gostiju i posjetitelja u naš grad, kaže Mario Paleka, direktor TZ Grada Zadra
PIXSELL
Festival predstavlja i razmjenu iskustava kako kulturnih, tako i povijesnih te prirodnih resursa Hrvatske i Japana

Tuna, Sushi & Wine Festival ove će se godine održati od  5. do 14. travnja, a to nam je u razgovoru potvrdio direktor Turističke zajednice Grada Zadra Mario Paleka.

Naime, nakon što se ovaj Festival koji uvijek predstavlja poseban  događaj, ali i gastronomski užitak te znači dobar spoj i razmjenu iskustava kako kulturnih, tako i povijesnih te prirodnih resursa Hrvatske i Japana, posljednje četiri godine održavao počekom ovog  mjeseca, termin je nakon dogovora svih koji su uključeni u organizaciju, pomaknut na travanj.

- Nakon razgovora nas kao organizatora i svih suorganizatora te  parntera, došli smo do zajedničkog zaključka odnosno, odluke da  bi bilo bolje da se termin pomakne za mjesec travanj jer dolazi  ljepše i toplije vrijeme i početak je sezone letenja mnogih aviokompanija, pa na takav način možemo privući još više gostiju i posjetitelja u naš grad. U to vrijeme se već zahuktava i predsezona i  mišljenja smo da je upravo ovakav jedan Festival dobar uvod i dobrodošlica svim gostima - rekao je direktor TZ Grada Mario Paleka.

Dodao je kako će se ovogodišnji Tuna, Sushi & Wine Festival,  osim u terminu i koncepcijski razlikovati od prethodnih jer će biti  veća i bogatija ponuda ne samo tune i sushija, već općenito svih vrsta ribe i ribljih delicija, a i odvijat će se na više lokacija u gradu kako bi u samom Festivalu moglo sudjelovati što više građana i gostiju.

- Upravo intenzivno radimo na samoj koncepciji novog programa i razrađujemo detalje. Uskoro bismo trebali imati zaokruženu  cijelu priču i javnost će o svemu biti, naravno, detaljno obaviještena - poručio je direktor Mario Paleka.

Lani je Turistička zajednica Grada u suradnji s Gradom Zadrom,  podsjećamo, organizirala ovaj Festival u suradnji s Japanskim Veleposlanstvom u RH, Ministarstvom turizma, Hrvatskom turističkom  zajednicom, Hrvatskom gospodarskom komorom, TZ Zadarske  županije i NPO JCEA Japanskim-hrvatskim Društvom razmjene te  ostalim partnerima u projektu.

Tako će se dakle, mali jubilej - 5. po redu Tuna, Sushi & Wine  Festival održati početkom travnja, a do tada od većih manifestacija  slijede Zadarski karneval i Festival vjenčanja.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 3 (2 glasova)