Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Tuna, Sushi & Wine Festival od 5. do 14. travnja

08.02.2019. 16:00
Tuna, Sushi &  Wine Festival od  5. do 14. travnja


Tuna, Sushi & Wine Festival ove će se godine održati od  5. do 14. travnja, a to nam je u razgovoru potvrdio direktor Turističke zajednice Grada Zadra Mario Paleka.
Naime, nakon što se ovaj Festival koji uvijek predstavlja poseban  događaj, ali i gastronomski užitak te znači dobar spoj i razmjenu iskustava kako kulturnih, tako i povijesnih te prirodnih resursa Hrvatske i Japana, posljednje četiri godine održavao počekom ovog  mjeseca, termin je nakon dogovora svih koji su uključeni u organizaciju, pomaknut na travanj.
– Nakon razgovora nas kao organizatora i svih suorganizatora te  parntera, došli smo do zajedničkog zaključka odnosno, odluke da  bi bilo bolje da se termin pomakne za mjesec travanj jer dolazi  ljepše i toplije vrijeme i početak je sezone letenja mnogih aviokompanija, pa na takav način možemo privući još više gostiju i posjetitelja u naš grad. U to vrijeme se već zahuktava i predsezona i  mišljenja smo da je upravo ovakav jedan Festival dobar uvod i dobrodošlica svim gostima – rekao je direktor TZ Grada Mario Paleka.
Dodao je kako će se ovogodišnji Tuna, Sushi & Wine Festival,  osim u terminu i koncepcijski razlikovati od prethodnih jer će biti  veća i bogatija ponuda ne samo tune i sushija, već općenito svih vrsta ribe i ribljih delicija, a i odvijat će se na više lokacija u gradu kako bi u samom Festivalu moglo sudjelovati što više građana i gostiju.
– Upravo intenzivno radimo na samoj koncepciji novog programa i razrađujemo detalje. Uskoro bismo trebali imati zaokruženu  cijelu priču i javnost će o svemu biti, naravno, detaljno obaviještena – poručio je direktor Mario Paleka.
Lani je Turistička zajednica Grada u suradnji s Gradom Zadrom,  podsjećamo, organizirala ovaj Festival u suradnji s Japanskim Veleposlanstvom u RH, Ministarstvom turizma, Hrvatskom turističkom  zajednicom, Hrvatskom gospodarskom komorom, TZ Zadarske  županije i NPO JCEA Japanskim-hrvatskim Društvom razmjene te  ostalim partnerima u projektu.
Tako će se dakle, mali jubilej – 5. po redu Tuna, Sushi & Wine  Festival održati početkom travnja, a do tada od većih manifestacija  slijede Zadarski karneval i Festival vjenčanja.