Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Teo Petani: Neka bude fešta

09.02.2020. 09:30


U zlatna vremena bile su to utakmice pred dobro popunjenim Jazinama. Danas je ipak drugačija situacija, euforija se stišala, ali nakon puno godina Sonik Puntamika ponovno će ugostiti Cibonu. Gosti stižu s teretom prekjučerašnjeg domaćeg poraza u ABA ligi od Mege Bemax i spoznaje da su, baš kao i Zadar, sve više promatrači, a sve manje konkurentni sudionici regionalnog natjecanja. Svejedno gosti imaju dovoljno kvalitetan igrački kadar koji jasno upućuje na to da im pripada status favorita.
– Pred nama su utakmice s Cibonom u Premijer ligi i sa Zadrom u Kupu Krešimira Ćosića. Igrat ćemo u razmaku od tri dana s dva naša najbolja kluba i to je uvijek motiv za sve nas – kaže Teo Petani, organizator igre Puntamičana koji je zbog prehlade preskočio gostovanje kod Škrljeva u prošlom kolu.
– Oporavio sam se i, kao i ostali suigrači spreman sam za Cibonu.
Trebat će se puno toga poklopiti žele li »zeleni« iznenaditi »vukove«.
– Puno puta sam se uvjerio u posebnost dvorane Jazine, posebno ako dođe publika. U tom smislu Ciboni neće biti lako. Uostalom, naša je obveza u svakoj utakmici, a posebno kod kuće odigrati maksimalno, bez obzira tko je s druge strane parketa. Pozivam stoga navijače da dođu na utakmicu i pomognu nam u teškoj zadaći koja nas očekuje.
Petani je jedini od aktualnog igračkog kadra koji pamti dane ponosa i slave tadašnje Borik Puntamike koja je u Premijer (A-1) ligi igrala u kontinuitetu od 2006. do 2012.
– Bilo je to pravo uživanje i rado se sjetim tih vremena. Tko zna, možda je baš ova utakmica prilika za ponoviti nešto slično i ponovno napraviti feštu u Jazinama.
Nakon 18 kola Puntamika ima šest pobjeda i 12 poraza.
– Očekivali smo više, iako smo znali da je povratnička sezona uvijek teška. Nije nas bilo u Premijer ligi sedam godina. U prvim utakmicama smo se dosta tražili, posebno pod košem nakon što smo ostali bez Josipa Jukića, a Josip Popić je imao problema s ozljedom. Još uvijek nismo na optimalnoj razini i zato očekujem da ćemo treći dio lige biti puno bolje jer ova momčad po kvaliteti spada u sredinu ljestvice. Nikome nije bilo lako s nama, izgubili smo nekoliko egal završnica i zato nam je žao što nemamo poneku pobjedu više. Možda je rano o tome još govoriti, ali naša bi mogla biti – sljedeća sezona! – podvukao je Petani.
Računica domaćina bi mogla biti i ovakva. Cibona je izgubila u Splitu, a taj isti Split je izgubio u Jazinama od – Sonik Puntamike! Dobro, nije košarka uvijek »dva plus dva«, ali eto…


Uspomene iz 2011.
Posljednju domaću utakmicu protiv Cibone Puntamičani su odigrali 19. ožujka 2011. Bilo je to u prvom kolu Lige za prvaka, a završilo je sa čudesnih 86:63, dakle plus 23 za domaćine. Pod vodstvom Nevena Plantaka nastupili su: Mikulić 7, Mrkić 1, Čakarun 15, Ružić 14, Pešut 11, Petani 5, Škifić 13, Marin, Troskot 2, Jurjević 16, Grabovac, Šarlija 1. Marjan Čakarun imao je velikih 15 skokova…