Podgradina: Psi na ispitu

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
podgradina
S psima se mora znati

Kinološka udruga Posedarje iz Podgradine na terenima Lovačke udruge "Kamenjarka" održala je smotru pasa, i to I.P.O. (ispit prirođenih osobina). Na smotri su bila 83 psa, a 69 ih je položilo ispit. Na terenima u Podgradini i Paljuvu psi su imali zaista odlične uvjete za ispit prirodnih osobina, jer svaki pas se susreo s divljači u prirodi, i to s poljskom jarebicom (trčkom).
Od natjecatelja koji su se okupili u velikom broju nitko nije imao prigovor na organizaciju i terene, a niti na suđenje koje je bilo korektno i u skladu s propozicijama. Suci su bili Ante Bilać iz Drniša, Neven Ljubičić iz Nina te Berislav Pucar iz Crnog. Na smotri je bio i lovni inspektor Joso Nekić kao gost te predsjednici lovačkih udruga koje surađuju s Kinološkom udrugom iz Podgradine.
- Zadovoljan sam ovakvim odazivom naših članova koji su doveli svoje pse na ispit, jer ne mogu ići u lov sa psima ako nemaju položen ispit. Kao što ste vidjeli na terenu, psi su bili više nego odlični, jer su zaista imali dobre uvjete za polaganje ispita. Naša udruga prerasta u pravu kinološku udrugu. Moram zahvaliti i našim sponzorima koji su nam pomogli da napravimo marendu, a to su: Pršutana "Mataš" iz Jasenica i paška "Sirana" iz Paga, rekao je predsjednik Udruge Milan Žuža.
Na skupštini je vođa uzgoja Duško Bolić upoznao sve prisutne o leglima u 2007. godini. Što se tiče rada i financijskog izvješća, predsjednik Nadzornog odbora Boris Veršić izvijestio je članove da je sve uredno i po pravilu vođeno.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno