Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Opet koban prekid – ponovo loš kraj za Zadrane

Autor: Z L

07.03.2009. 23:00
Opet koban prekid – ponovo loš kraj za Zadrane

Foto: Vedran SITNICA



Bez kažnjenog kapetana  Mumleka, ozlijeđenih Prahića  i Vukmana, Varteks je s dužnim respektom dočekao Zadar, ali s velikim motivom da  uzvrati za jesenski poraz u  Stanovima. Niti Zadar nije bio  u kompletnom satavu, u posljednji trenutak otpao je najbolji strijelac Terkeš, pridruživši se tako nekolicini igrača  iz obrane. Varteks je već u  osmoj sekundi utakmice izborio korner, ali to je bilo  doslovno sve što se od domaćina vidjelo u prvih 20 minuta. Na suprotnoj strani Zadrani su prijetili ozbiljnim  protuudarima, pa je Šaranović  u šestoj minuti ušao u s desna  u kazneni prostor i loptu uputio u drveni držač mreže. Pet  minuta kasnije Surač je na  drugoj strani 16-erca u istoj  poziciji, ali i on pogađa vanjski  dio mreže. Tek negdje sredinom prvog dijela domaćin je  uspio prebroditi velike probleme u organizaciji igre, ali  nije ozbiljnije zaprijetio vrataru Vukoviću.  S druge strane  Jozinović pokušava napad s  lijeva a pred sam odlazak, na  odmor na njegov centaršut  Šaranović šalje loptu iznad  vratiju. Iako je u prvih 45  minuta omjer kornera bio 7:1  za domaćina po igri na travnjaku Zadrani su ostavili čvršći dojam.U drugom poluvremenu   ponovno ista slika, pri čemu je  prvi ozbiljniji pokušaj djelo  Ljubičića iz daljine, srećom za  Mađarića zamalo pokraj lijeve  vratnice. Varaždinski vratar  opet je bio u glavnoj ulozi u  60. minuti kada je istrčao daleko od svojih vrata i zamalo  izgubio loptu od Šaranovića.  Nakon toga sve se polako  okreće na mlin domaćina. Prvo Melnjak glavom loptu šalje  točno u vratara, u 66. minuti  Mujanović izvrsno poslužuje  Lesjaka, koji je svojim ulaskom oživio igru domaćina, a  ovaj iz lijepe prilike loptu šalje  iznad vrata. I onda u 74. minuti prekršaj na Brezovcu,  mladi veznjak sam izvodi slobodni udarac i zaleđuje Vukovića na gol liniji – 1:0. Vodstvo domaćina donijelo je potpuno otvorenje igre Zadra,  koji je krenuo na sve ili ništa.  Bilo je i nekih poluprilika kao  što je pokušaj Ljubičića glavom, snažan slobodan udarac  Bature iz daljine, da bi na  suprotnoj strani takva igra otvarala puno prostora domaćim napadačima. Oni su to  iskoristili kad je Mujanović  odnio loptu, uposlio Vuka kojega je Vuković oborio za kazneni udarac. Sigurni strijelac s  11 metara bio je Lučić.
 


VARTEKS 2 ZADAR 0 VARAŽDIN – Stadion Varteks. Gledatelja: 1200. Sudac:  Pristovnik 6, pomoćnici: Ambrinac i Jureša (svi Zagreb).  Strijelci: 1:0 Brezovec (74′), 2:0 Lučić (88′  11 metara). Žuti  kartoni: Lučić i Lesjak (Varteks), Mitrović (Zadar). VARTEKS.: Mađarić 6, Carlos 6,5, Brezovec 7, Mujanović  6,5, Papa 6, Novinić 6 (od 85′ Balajić -), Šimek 6, Smrekar 6  (od 69′ Vuk 6), Melnjak 6, Bloudek 6 (od 57′ Lesjak 6,5), Lučić  7. ZADAR: Vuković 6, Bilaver 5,5 (od 80′ Rašo -), Bećiri 5,5,  Jozinović 6, Šiklić 6,5, Milin 5,5, Curač 5,5, Šaranović 5,5  Župan 6 (od 59′ Čurjurić -), Mitrović 5,5 (od 78′ Batur -),  Ljubičić 6.


 
 




Zebić: Prekidi su nam rak-rana


Nakon utakmice raspoloženje trenera bilo je različito.  Besek je čestitao svojim igračima na pobjedi naglasivši  njihovu strpljivost i borbenost.– Nama je najvažnije bilo da ne primimo pogodak, te da se  domognemo pobjede kojom smo stigli na 30 bodova, a to je  situacija u kojoj je puno komotnije možemo krenuti u nastavak  prvenstva. Svjestan sam da naš umjetnički dojam nije bio  vrhunski, ali ponavljam igrači su dali maksimum svojih mogućnosti – kazao je strateg VarteksaKao i uvijek izuzetno korektni zadarski strateg Dalibor  Zebić prvo je čestitao na pobjedi Varteksu.– Naravno da je teško očekivati uspjeh u gostima bez postignutog gola. Ipak do 75. minute mi smo se držali čvrsto u  bloku, imali i nekih izglednijih prilika, ali nismo  mogli nadoknaditi  manjak igrača koji su izostali iz sastava. I opet se pokazalo kao i  u Rijeci da su nam prekidi rak-rana, nažalost bili smo blizu ali  nismo uspjeli.