Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Pobjeda momčadi

Autor: Matej Lordanić

07.03.2009. 23:00
Pobjeda momčadi

Foto: Zvonko KUCELIN



Igrači Zmage Sagadina su u subotu protiv Crvene zvezde pobjedom 71:61 ostvarili 12. trijumf ove sezone u regionalnoj NLB ligi. Vidno je zadovoljan bio Vladimer Boisa koji je u svom debiju pred zadarskom publikom zabilježio šest poena uz šest skokova i dvije asistencije.
– Atmosfera je bila sjajna, ostvarili smo priželjkivanu pobjedu i mogu reći da sam prezadovoljan ovom utakmicom. Susret smo definitiivno prelomili obranom. Oni inače postižu više poena nego što su postigli protiv nas. Igrali smo loše u napadu, ali svejedno smo pobijedili. Zadovoljan sam ambijentom i podrškom s tribina. Bio sam nezadovoljan nakon poraza od FMP-a, sada nakon pobjede je već bolje. Benetton? U Trevisu igramo za prvo mjesto, ali kada malo bolje razmisliš, ne znaš je li bolje igrati s Bilbaom ili Lietuvos Rytasom.  Moja igra? Mogao sam više pogoditi, ali ja ću biti zadovoljan ako momčad nastavi pobjeđivati, jer je moja igra manje važna – kazao je Boisa.
– Ovu utakmicu smo pobijedili obranom, bez obzira što nas nije išao šut kroz cijelu utakmicu. Uspjeli smo iščupati pobjedu koja bi nam mogla vrijediti u zlatu – rekao je Ružić.
Što možemo očekivati u Trevisu protiv Benettona s obzirom da ćete biti pod košem samo vi i kapetan Gečevski? Macura se ozlijedio, a Boisa nema pravo nastupa, pa ćete vi i Gečevski biti na velikim mukama.
– Bit ćemo kao i u svakoj utakmici do sada na velikim mukama. Ni ja ni Todor nismo klasične petice, pa je stoga nama svaka utakmica borba s protivničkim centrima pod obručima. No, nema predaje dok god se igra. Tko bi nam više odgovarao? Ne poznajem momčadi Bilbaa, niti Lietuvosa, pa ovoga trenutka ne mogu reći ništa o njima – kratko će Ružić.
Posljednji je pred novinare izišao Desmon Farmer u pratnji Jubyja Johnsona. Farmer je ovoj pobjedi doprinio sa šest koševa.
– Osjećam se umorno, ali zadovoljno. Mislim da smo igrali dobro, pogotovo u obrani. Danas su iskočili neki drugi igrači nego inače, što je osobina dobre momčadi. Ne možete očekivati od svakoga igrača da igra odlično svaku utakmicu. Smatram da su ključni trenuci bili na početku treće četvrtine, taj dobar početak nas je motivirao i pogurnuo prema pobjedi. U trećoj četvrtini smo ušli u dobar ritam, tada se zapalila ona „iskra” koja nam je dala samopouzdanje. Ja uvijek dajem sve od sebe i samo mi je pobjeda bitna. Nije važno hoću li zabiti 20 ili dva, važna je samo pobjeda. Benetton? Trener će nas pripremiti, mi ćemo ga slušati, igrati timski, pa ćemo vidjeti rezultat. Publika? Navijači su odlični, pružaju nam veliku podršku. Vrlo su glasni i lijepo je igrati uz njihovo navijanje – pohvalno će Farmer.
U momčadi Zvezde jedini dvoznamenkasti igrač bio je Vladimir Štimac sa 12 koševa.
– Bila je dobra utakmica, iako mi nismo odigrali onako kako smo trebali. Zadar je zasluženo pobijedio, bili su bolji u skoku od nas. Utakmicu je presudio upravo taj skok – kazao je Štimac.