Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Irska večer u Arsenalu

Autor: Z L

07.03.2010. 23:00
Irska večer u Arsenalu


Zadrani će i ove godine moći u stilu proslaviti širom svijeta popularni irski blagdan Dan sv. Patrika. Naime, 13. ožujka u Arsenalu nastupaju Belfast Food, James Cannon i band The Sinners.
Za grupom Belfast Food do sada je 5 albuma: “Live in Rijeka”, “Zašto Zato”, “Melodije Irske i Kvarnera”, “Zeleni album” i “Live in Tvornica” koji su bazirani na spoju irskog zvuka s čvrsto odsviranom bazom, uz sve češći elektronski prizvuk. Belfastovci inzistiraju na autorskom radu koji spaja njihova iskustva u irskoj glazbi s njihovim glazbenim stremljenjima koja zalaze i u druge glazbene vode. Ipak, na koncertima i dalje, uz autorske uratke, sviraju i irske originale. Belfast food danas čine: Marko Jurić (bubnjevi), Marko Anić (vokal, harmonika, flauta, akustična. gitara), Sebastian Mavrić (gusle, vokal), Erik Malnar (vokal, električna gitara, bendžo, akustična gitara) i Alen Sirola (vokal, bas gitara akustična/električna gitara, mandolina).
Sastav James Cannon & The Sinners čine petorica glazbenika okupljenih zbog zajedničke ljubavi prema irskoj tradicionalnoj glazbi. Smješteni u Barnsleyu, South Yorkshire, svirali su u brojnim sastavima. James Cannon, frontmen i vokalist, sin nadaleko poznatog Seana Cannona iz legendarne irske folk grupe The Dubliners posljednjih 12 godina nastupao je s ocem na turnejama diljem Europe.
Iako je bend relativno mlad, doživjeli su veliki uspjeh u klupskim nastupima, a za to je zaslužno njihovo bogato glazbeno iskustvo. Pred publikom izvode nezaboravne nastupe sačinjene od mnogih tradicionalnih irskih pjesama i suvremenih glazbenih materijala slavnih glazbenika kao što su The Pogues, Bob Dylan i Johnny Cash. Dečki su nastupajući obišli Europu, nastupali su na rasprodanim koncertima u Poljskoj, Norveškoj, Nizozemskoj, Škotskoj i naravno Irskoj. U Hrvatskoj su 2008. imali pet rasprodanih koncerata, uključujući koncert na Zrinjevcu (St. Patrick’s Day Celebration) pred čak 8.000 ljudi čime su ostavili sjajan dojam na hrvatsku publiku. Sastav čine: James Cannon (glavni vokal, gitara), Baz (bubnjevi), Jim (bas gitara), Wes (bendžo, mandolina) i Dominic (violina, prateći vokal).
Početak koncerta je predviđen za 22 sata, a cijena ulaznice je 80 kuna.
 
 
 
 
— Slika
Belfast Food opet u Zadru