Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Neozbiljnim pristupom do poraza

Autor: Nebojša Gunjević

07.03.2010. 23:00
Neozbiljnim pristupom do poraza

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Zadar je odigrao svoju daleko najlošiju utakmicu sezone i u takvom izdanju nije mogao očekivati ništa više od konačnih 0:3.
Počeli su Zadrani bez bolesnoga Števanje na liberu i s Ivanom Hrabrovom na klupi vodstvom 4:2 i odmah dopustili Vukovarcima miniseriju 1:9 za vodstvo gostiju 5:11. U dvorani nitko, vjerujemo, nije preozbiljno uzimao ovo vodstvo jer su gosti došli sa samo sedam igrača, sedmi je bio trener Rudolf Tomić, koji je sa svojih 50 godina sigurno davno igrao odbojku, a Zadrani su Vukovarce u prvome dijelu sezone na njihovu terenu dobili s glatkih 0:3. Zadar se malo uozbiljio i dolazi do vodstva 19:17. Vukovarci izjednačuju te idu na 20:23. Tada trener Masnić zove dva time-outa zaredom, a poslije odmora Vukovarci povećavaju vodstvo na 20:24. Stipe Belić kuha za 21:24 da bi u sljedećem napadu Filip Hrabrov smečirao u mrežu i Vukovarci osvajaju prvi set.
Velikih 10:5 Zadar je vodio u drugomu setu, Vukovarci smanjuju na 14:12 te prelaze u vodstvo 14:16. Puno boljeg prijema i jači u polju gostujući tim protiv uspavanih Zadrana igra sve bolje. Iako trener Masnić uvodi Ivana Hrabrova i Ivana Škaru, Zadrani su i dalje nezainteresirani i beskrvni. Puno servis pogrešaka i vrlo slab prijem zbog kojega je Stipe Belić trčao s jednoga kraja dvorane na drugi ne bi li sustigao loptu za dizanje, označili su drugi set u kojem je Lisica za konačnih 18:25 na svoj servis umjesto protivničkoga polja pogodio Josipa Viduku u glavu.
I treći set Zadar je u početku bolji, 3:0 pa 4:1 da bi Zrinski izjednačio na 4:4 te na stanku otišao vodstvom 6:8. Vukovarci pojačavaju za visokih 6:13 i sve je bliže 0:3 u setovima. Ubrzo je 8:18, 10:20. Zadrani se približavaju na 15:21, ali do kraja meča uspijevaju osvojiti tek još jedan poen.
Pokušavao je u subotu Zadrov trener Marin Masnić s desetoricom igrača, ali ništa jednostavno nije pomagalo. U sastavu Vukovara posebno su se istaknuli Krešo Prlić i Miloš Petković, a kod Zadra najveći broj igrača za pristup i izvedbu zaslužio je čistu jedinicu.
– Trebalo bi nam izbrisati svih ovih dvanaest pobjeda ove sezone. Neka se zapitaju malo zašto – ogorčen je bio izvedbom svojih igrača Zadrov trener Marin Masnić.
– Pobijedili smo nakon dugo vremena, i to jednu jako dobru, mladu ekipu Zadra. Odlučilo je iskustvo naše ekipe, a ekipa Zadra ima veliku perspektivu ako bude skupa. Koliko vidim, i njihov trener ima problema jer neki igrači vole trenirati, a neki ne vole. To je današnji problem mladih – sve im je važnije od sporta, a “kao fol” vole ovaj sport – rekao je Rudolf Tomić, trener-igrač Zrinskoga


ZADAR 0 – ZRINSKI VUKOVAR 3


(21:25, 18:25, 16:25)
ZADAR – Dvorana ŠRC Višnjik. Gledatelja: 30. Suci: Ivica Špadina (Šibenik) i Vedran Juravić (Zadar).
ZADAR: Viduka, Burčul, Lisica, Škara, F. Hrabrov, Barić, Belić, Kulaš, Dokaza, I. Hrabrov, Kutija. Trener: Marin Masnić.
ZRINSKI VUKOVAR: Paun, Prlić, Tomić, Petković, Jovanović, Majer, Leko. Trener: Rudolf Tomić.