Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Pet odličja Obrovčana

Autor: Z L

07.03.2010. 23:00
Pet odličja Obrovčana


Na Kupu Dalmacije u Splitu članovi TK Obrovac su nastupili s devet svojih natjecatelja, a pet ih se okitilo s pet odličja. Za osvojena odličja ovaj mladi kolektiv prima čestitke i za svaku je pohvalu, a izvrsno ga vodi Luka Šoša Braco. U juniorskoj konkurenciji Patricija Bašić je osvojila treće mjesto i brončanu medalju, dok je Dijana Kajtazi uzela drugo mjesto i srebrnu medalju. Kod starijih kadeta Marko Miloš je osvojio prvo mjesto i uzeo zlatnu medalju te Mario Tot treće mjesto brončanu medalju.
Kod starijih kadetkinja Katarina Mihaljević osvojila je treće mjesto i broncu. Ovaj put manje uspjeha su imali Josip Bilić, Lucija Josić, Martina Šoša i Ivan Roko Josić.
– Moji “štićenici” odradili su vrlo dobro natjecanje na Kupu Dalmacije gdje smo uzeli pet medalja. Nekoliko mladih je nastupilo prvi put pa je time naš uspjeh još veći, a sve su zasjenili Marko Miloš i Marija Tot. Ovaj naš uspjeh je velik jer treniramo u jako slabim i nepovoljnim uvjetima, a da nam je dati više termina za što imamo potrebu, jer već moramo raditi po dobnim skupinama bio bi i uspjeh veći. I ovim putem uime naših mladih članova molim Grad Obrovac i ravnatelja OŠ Obrovac da nas još više podupru da prevladamo naše probleme u korist djece. Također zahvaljujem na dosadašnjoj potpori bez koje ne bismo postojali, kazao nam je zadovoljan osvojenim trener Luka Braco Šoša.
Četiri odličja TK Zadra
Na Kupu Dalmacije u Splitu koje je uspješno organizirao TK Marijan, gdje je nastupilo 309 natjecatelja iz Hrvatske, BiH i Crne Gore, nastupili su i članovi Teakwondo kluba Zadar. Zastupali su ih četiri mlađa i tri starija kadeta koji su imali dobar uspjeh. Na natjecanju mlađih kadeta Lucijan Jerak (-30) osvojio je prvo mjesto, Kristijan Jerak (-27) treće mjesto, dok je Josip Pastulović (-33) također osvojio treće mjesto, a Jakov Šušberić (-43) ušao je u četvrtfinale.
Stariji kadeti postigli su sljedeći uspjeh:
Leon Mišković (+ 65) drugo mjesto, Ivan Čulina (-41) te Nika Šangulin (+59) i Marija Dell’orko (+57) došli su do četvrtfinala, a Tonka Uskok (-44) ovaj put nije imala sreće, no njoj je ovo prvo natjecanje pa se od nje nije ni moglo više tražiti.
– Što mogu reći nego da su naši natjecatelji u jakoj skupini odradili sve na razini očekivanog, a i osvojena odličja su dokaz dobrog “fajta” i naše pripreme. Iskazali su se sigurnošću, zrelim borbama i svim oni što krasi ovu borilačku vještinu. Zadovoljan sam, ali da smo učinili sve što smo trebali, bilo bi više medalja – kratko je kazao trener Mladen Uskok.
ŠAH
Pobjede Delčeva, S. Martinovića, poraz Jakovljevića
U Rijeci je svečano otvoreno 11. Pojedinačno prvenstvo Europe. Na turniru sudjeluje 425 šahista i 165 šahistica. Prvenstvo se igra u 11 kola, a završava 18. ožujka. U 1. kolu od županijskih predstavnika pobijedili su Delčev (Casper) i S. Martinović (Zadar), dok je poraz doživio Jakovljević (Zadar).
Rogulj 15. u Zagrebu
Međunarodni majstor Branko Rogulj (Goran-Bibinje) osvojio je 15. mjesto na tradicionalnom brzopoteznom pojedinačnom turniru održanom u Zagrebu. Sudjelovalo je četrdesetak šahista.
KUGLANJE
Drugoligaši mirovali
Zbog Hrvatskog Kupa, koji je održan na području regija, 19. kolo Druge lige (Skupina Jug) koje se trebalo igrati minulog vikenda je odgođeno. Nastavak je 10. ožujka, kada se u Splitu sastaju dvije prvoplasirane momčadi Hrvatski vitezovi i Mertojak. Županijski drugoligaši igraju dva dana kasnije: Donat zaštita ugošćuje u Mocirama splitski Marjan, a Liburnija gostuje u Splitu kod Brodosplita.