Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Teško je poentirati kada se protivnik brani sa svim igračima

Autor: Matej Lordanić

07.03.2010. 23:00
Teško je poentirati kada se protivnik brani sa svim igračima

Foto: Vedran SITNICA



Jedanaesterac je bio čist. Bunoza me udario s leđa i uz to povukao za dres. Nije bilo teško pogoditi s bijele točke i osigurati bod – rekao je Santini
Bližila se sudačka nadoknada kada je loptu primio i u kazneni prostor ušao napadač Zadra Ivan Santini gdje ga je oborio Gordan Bunoza. Osječki sudac Damir Batinić pokazao je na bijelu točku odakle je precizan bio Santini čime je Zadru priskrbio izjednačenje. Imali su Zadrani inicijativu tijekom cijeloga susreta, pogotovo u drugom poluvremenu, te nekoliko vrlo izglednih prigoda, no do 89. minute i pogotka s bijele točke nitko nije uspio zatresti mrežu gostujućega vratara Hrvoja Sunare. Strijelac Santini nakon utakmice bio je zadovoljan osvojenim bodom.
– Bod je na kraju dobar. Karlovac se u nastavku u biti branio sa svih 11 igrača, a to je uvijek teško probiti. Karlovac je imao sreće što mi nismo ranije postigli pogodak, jer bismo u tom slučaju, vjerujem, postigli i pobjedonosni zgoditak. Na kraju je bod ipak bolji od poraza. Imali smo nekoliko prilika u prvome dijelu koje smo trebali iskoristiti. I ja sam se našao u jednoj izglednoj prigodi u kojoj sam se trebao bolje snaći. U nastavku smo ih potpuno pritisnuli i stvorili još nekoliko prigoda. No, lopta nije htjela u gol. Nadam se da ćemo sretnije ruke biti u sljedećim utakmicama – kazao je Santini.
Izborili ste kazneni udarac i onda uzeli loptu te je s “kreča” bez poteškoća poslali u mrežu.
– Jedanaesterac je bio čist. Bunoza me udario s leđa i uz to povukao za dres. Nije bilo teško pogoditi s bijele točke i osigurati bod – rekao je Santini.
U sljedećem kolu vas čeka najteže gostovanje – ono na Maksimiru. Dinamu, prvoplasiranoj momčadi na ljestvici, izuzetno je teško “otkinuti” bod(ove) na Maksimiru. Podsjetimo, Zadrani su u prvome dijelu sezone s Dinamom na Stanovima odigrali 0-0. No statistika kaže da je u 9 domaćih utakmica ove sezone Dinamo ostvario 8 pobjeda, dok je neriješeni ishod uspjela izboriti samo vinkovačka Cibalia.
– Pokušat ćemo izvući barem bod. To smo priželjkivali i prije gostovanja na Šubićevcu što smo uspjeli ostvariti, iako nema dvojbe da će protiv Dinama biti jako teško, kao uvijek. No sigurno ćemo nešto smisliti. Nažalost, neću moći nastupiti zbog tri žuta kartona, međutim, vjerujem u momčad. Znam da će se hrabro boriti i dati sve od sebe pa što Bog da – kazao je Santini za kraj.