Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Fizika se uči u Petrića

07.03.2011. 23:00
Fizika se uči u Petrića


Županijsko natjecanje iz fizike za učenike srednje škole održano je danas u Gimnaziji Jurja Barakovića, a natjecalo se 29 učenika iz četiri zadarske srednje škole. Riječ je o učenicima Gimnazije Franje Petrića, Gimnazije Vladimira Nazora, Privatne gimnazije s pravom javnosti i Tehničke škole. Među ovim se školama Gimnazija Franje Petrića pokazala kao najuspješnija, jer sva pobjednička mjesta u svim kategorijama zauzeli su učenici upravo ove gimnazije.
Tako je u kategoriji prvih razreda prvo mjesto osvojila Petra Bucić, drugi je Niko Jurlina, dok je na trećem mjestu Luka Lazanja. U kategoriji drugih razreda prvi je Roko Žaja, drugo je mjesto zauzeo Joso Josipović, dok je treći Marin Stipić. Prvo mjesto među trećašima osvojio je Tomislav Petković, druga je Dalia Barić, a treći Bruno Rosan. Među maturantima, zbog jednakog broja bodova, prvo mjesto dijele Marko Šarlija i Lovro Basioli, koji su se ovom prilikom istaknuli ne samo kao učenici natjecatelji nego i kao mentori svojim mlađim kolegama, pa su tako na natjecanju vodili učenike trećeg razreda svoje škole. U kategoriji četvrtih razreda treće mjesto je pripalo Toniju Bariću.
Državno prvenstvo iz fizike za učenike srednje škole održat će se od 5. do 8. svibnja u Vinkovcima, a hoće li se netko od zadarskih učenika plasirati na ovo natjecanje znat će se tek po završetku svih županijskih natjecanja u državi i rangiranja najboljih među njima pobjednicima.