Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Odigrali 40 minuta u jednom dahu

07.03.2011. 23:00
Odigrali 40 minuta  u jednom dahu


Prije utakmice nam je trener u svlačionici ponavljao kako nam samo treba obrana. Izašli smo na teren s tom mišlju i odigrali svih 40 minuta u jednom dahu – kazao je Marić


Pobjedom nad  Kvarnerom 2010 Borik-Puntamika je ostvarila plasman u  Ligu za prvaka i tako potvrdila  jednu iznimno plodnu sezonu  u kojoj se trebalo strepiti za  ostanak. Kroz svih 17 kola zeleni su se održavali u gornjem  domu prvenstvene ljestvice i  nisu dopuštali svojim suparnicima da im pokvare račune.  Iako nitko nije očekivao ovakav uspjeh s ovako neiskusnom i relativno nepoznatom  momčadi, košarka se opet pokazala sportom u kojem se individualnost može zamijeniti  kolektivom. Upravo u kolektivu se treba tražiti tajna uspjeha ovom pravog zadarskog  proizvoda   koji u jednom svom  mini okruženju marljivo afirmira mlade zadarske igrače i  usput stvara rezultat s čim se  malo koji klub u Hrvata može  podičiti. Kako su se prezentirali cijele sezone tako su istrčali na parket kontra Riječana koji su već nakon nekoliko minuta mogli upoznati  svu snagu zelenih. Obrana je  bila ponovno glavno oružje zelenih, a u napadu su prvenstveno preko Petra Marića  pronalazili put do mrežice gostiju. Njegovih 27 poena uz 7  skokova bili su presudni u velikoj pobjedi kojom su ušli nakon tri godine posta u Ligu za  prvaka.
 – Ostvarili smo golem uspjeh, plasman u Ligu za prvaka. To je definitivno potvrda  prave sezone u kojoj smo unatoč velikoj mladosti i neiskustvu igranja u A-1 ligi dokazali  svoju pravu vrijednost. Prvenstveni cilj prije početka sezone  je bilo osiguranje ostanka, a  uspjeli smo  ući na kraju u Ligu  za prvaka. Nismo mogli na bolji način okruniti jednu savršenu sezonu za klub i nas  igrače.
Protiv Kvarnera je na kraju  ispalo lakše od očekivanog.  Pregazili ste ih još u prvom  poluvremenu.
– Prije utakmice nam je trener u svlačionici ponavljao kako nam samo treba obrana.  Izašli smo na teren s tom mišlju  i odigrali svih 40 minuta u jednom dahu. Ove sezone smo u  kontinuitetu igrali vrlo dobru  obranu, pokazali smo da smo  unatoč golemom neiskustvu u  stanju igrati iz tjedna u tjedan  na istoj razini bez oscilacija.
Na početku sezone u listopadu nije se razmišljalo o  ovakvom scenariju, a sada se  još prije posljednjeg kola  možete početi pripremati za 14  utakmica koje vas očekuju u  najjačem košarkaškom natjecanju u državi.
 – Nitko nije očekivao da  ćemo ovako dobro završiti.  Imali smo velikih izmjena u  momčadi nakon odrađivanja  priprema. Bez Ivanova, pa kasnije Devića i Pavića, nismo kotirali tako visoko. No, ostali  igrači pokazali su tada veliki  karakter, nizali smo pobjede i  na kraju nismo propustili priliku za plasman među osam  najboljih klubova u državi. Slijede nam slatke brige, bez opterećenja ćemo igrati protiv  Cibone, Zagreba, Zadra i Cedevite što nam nije mogla biti  bolja nagrada za postignuto u  ovih pet mjeseci.