Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Vandali opet probušili gume na službenom autu HRT-a

07.03.2011. 23:00
Vandali opet probušili gume  na službenom autu HRT-a


– Uobičajeno je, nažalost, da nam automobili budu oštećeni kada igraju Zadar i Cibona. Ovog puta to se dogodilo prije ili neposredno nakon nogometne utakmice Zadar-Hajduk – rekao je jučer Toni Pajkin, glavni urednik Radio Zadra


Službeni automobil Hrvatske radiotelevizije koji ima zagrebačke  registracijske oznake još jednom se našao na meti vandala tijekom vikenda, a i  ovoga su puta prubušene  gume.
Naime, tijekom subote  su na automobilu parkiranom nedaleko od stare  Tehničke škole nepoznati  počinitelji probušili dvije  gume te su djelatnici  HRT-a bili prisiljeni zvati  vučnu službu. Nažalost,  ovo nije izoliran slučaj, nego nešto što se ponavlja više  puta godišnje i to svaki put  na dan odigravanja košarkaških utakmica.
– Uobičajeno je, nažalost,  da nam automobili budu  oštećeni kada igraju Zadar  i Cibona. Ovog puta to se  dogodilo prije ili neposredno nakon nogometne  utakmice Zadar-Hajduk. U  više navrata automobili su  nam oštećeni, godišnje tri  do četiri puta, a ovo je prvi  put ove godine – rekao je je  Toni Pajkin, glavni urednik  Hrvatskog radija u Zadru,  dodajući kako se situacija  ne bi ponavljala da imaju  garažu za automobile.
Policija je i ovaj put obavila očevid i traga se za  nepoznatim počiniteljem  ili više njih. U dosadašnjim  slučajevima vandali nikada  nisu pronađeni. Zanimljivo  je i da je automobil i ovog  puta bio parkiran na gradskom parkiralištu čiji je  koncesionar tvrtka “Obala i  lučice” koja uredno naplaćuje parking, no za  oštećenja automobila ne  odgovara.
S obzirom na prosvjede  kojima je česta meta i HRT,  a koju prosvjednici optužuju za neobjektivno izvještavanje, upitali smo  Pajkina sumnja li možda na  prosvjednike.
– Ljudi koji prosvjeduju  su normalni, a ovo je drugi  sklop u glavi – jasan je bio  Pajkin.
Osim “radijskih” automobila do sada se događalo  da stradaju gume i na vozilima zadarskog studija  HTV-a.