Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Boji bronca i plasman na EP

07.03.2012. 23:00
Boji bronca i plasman na EP


Hrvatska seniorska reprezentacija u ukupnom redoslijedu osvojila je 11. mjesto


Otvoreno prvenstvo Njemačke (German open) prošli vikend okupilo je oko 1.200 seniora i juniora. Nastupile su 33 seniorske i 17 juniorskih reprezentacija iz cijelog svijeta. German open ima status G-1 WTF-a i ETU A-class, što označava visoku kvalitetu natjecanja i konkurencije.
U seniorskoj konkurenciji prijavljeno je preko 650 natjecatelja. Hrvatsku reprezentaciju predstavljalo je deset natjecatelja iz osam klubova u pet kategorija, uz vodstvo trenera reprezentacije Branimira Blečića. Brončane medalje osvojili su Nikola Bojo (Zadar) i Vedran Golec (Jastreb). Time je hrvatska reprezentacija zauzela 11. mjesto.
Zadranin Nikola Bojo nastupio je u kategoriji do 87 kg u jakoj konkurenciji među 45 natjecatelja iz cijelog svijeta.
U prvoj borbi protiv Rusa Evgeny Mitlina Bojo je lako pobijedio sa 17:3. Druga borba protiv Nijemca Stefana Ulicnika završila je rutinskom pobjedom 7:4, u trećoj ni Kazahstanac Salamat Kurbaniyazov nije prošao bolje (5:1).
– Borba za medalju bila je neizvjesnija jer je domaći predstavnik Erol-Tarik Yorulmaz imao podršku sudaca pa se Nikola morao boriti i protiv njih. Ipak uspio je pobijediti 8:6 – kaže Mladen Uskok, Bojin trener.
U polufinalu, koje mu je donijelo sigurnu brončanu medalju, Bojo se borio protiv dva metra visokog Rusa Radika Isaeva.
– Borba je bila do kraja neizvjesna, bilo je pogodaka u glavu s obje strane, a na nekoliko sekundi prije kraja borbe kod rezultata 9:9 Nikola je dobio nepravednu opomenu i negativni bod, nakon što ga je protivnik uhvatio za nogu te je borba završila 10:9 za Rusa. Ovako dobrim nastupom Nikola je osigurao nastup na Europskom prvenstvu koje će se održati 5. i 6. svibnja u Manchesteru, a sljedeći vikend očekuju ga pripreme reprezentacije u Makarskoj, koje će trajati deset dana – zaključio je Uskok.