Najpovjesničari Lucija Kolanović, Dinea Bučić i Donata Jurić

Slika korisnika admin
Vedran SITNICA

Lucija Kolanović iz zadarske OŠ Šimuna Kožičića Benje najbolja je osmašica u Zadarskoj županiji u poznavanju povijesti. Prvo mjesto najboljih sedmaša u poznavanju povijesti podijelile su učenice OŠ Petra Preradovića, Dinea Bučić i Donata Jurić.

Županijsko natjecanje iz povijesti održano je jučer u Osnovnoj škli Braća Ribar u Posedarju. U pratnji 17 mentora na natjecanju je sudjelovalo 45 učenika sedmih i osmih razreda OŠ Zadarske županije. Sudjelovalo je 14 osnovnih škola i to zadarske škole Smiljevac, Petra Preradovića, Šimuna Kožičića Benje, Bartula Kašića i Šime Budinića te osnovne škole Pakoštane, Novigrad, Poličnik, Benkovac, Petra Zoranića Nin, Braće Radića Pridraga, Vladimira Nazora Škabrnja, Nikole Tesle Gračac i Petra Zoranića Stankovci.

Drugo mjesto među osmašima osvojio je Mateo Kordić iz OŠ Nikole Tesle iz Gračaca a treće Mario Zrilić iz zadarske OŠ Smiljevac. U kategoriji sedmaša tik do prvoplasiranih, Dinee i Donate, bio je Stipe Galić iz OŠ Bartula Kašića.

Za provedbu natjecanja pod predsjedanjem Danijele Deković iz OŠ Sv. Filip i Jakov bilo je zaduženo Županijsko povjerenstvo u sastavu: Mate Bobanović, Sandra Matulić, Miše Volarević, Želimir Končarević, Marina Melem, Ana Juranov i Berta Perica.

Uz prigodni program Tamburaškog orkestra OŠ Braće Ribar iz Posedarja kojim je ravnao prof. Mladen Gložinić, nazočne su u prigodnom slovu pozdravili predsjednica Deković i ravnatelj posedarske škole Luzarko Novaković. Županijsko natjecanje je otvorio načelnik Ivica Juričević.

Pisanje ispita trajalo je 60 minuta, a potom je za sve sudionike organiziran prigodan domjenak. Dok je povjerenstvo ispravljalo ispite, učenici su zajedno s mentorima posjetili izletište Čelinka iznad Posedarja.

Nakon potvrde državnog prvenstva učenik s najviše osvojenih bodova nastavlja natjecanje na državnoj razini koja će se održati u svibnju.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno