Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Otvoren put uređenju trga u Ražancu

07.03.2012. 23:00
Otvoren put uređenju  trga u Ražancu


Konačno smo došli u situaciju da možemo ukloniti ovaj objekt veličine 400-tinjak metara četvornih koji nam je sve ove godine zadavao muku i glavobolje. Ovim potezom otvara nam se mogućnost uređenja trga ispred zgrade Općine i župne crkve


Nakon što je Općinsko vijeće s predsjednikom Predragom Duševićem na prijedlog općinskog načelnika Dragutina Miočića i članova njegova stručnog kolegija usvojilo odluku da se krene u uređenje glavnog trga u centru Ražanca, ovih se dana krenulo u taj projekt. No, da bi se uopće moglo krenuti s poslom trebalo je na početku srušiti derutnu i zapuštenu zgradu u kojoj je u razdoblju od 1954. do 1962. godine prošlog stoljeća bila tadašnja policija.
Zgrada je podignuta tijekom 1951. i 1952. godine, a od vremena kada ju je napustila policija pa sve do današnjih dana zbog neriješenih imovinskopravnih odnosa vapila je prazna i iz dana u dan postajala sve veće ruglo Ražanca.
Istodobno je zbog urušavanja bila prava opasnost za prolaznike s obzirom na to da se nalazila naposredno ispred glavnog ulaza u novoizgrađenu zgradu Općine te na putu prema župnoj crkvi Gospe od Ružarija. Rušenje i uklanjanje nekadašnje policijske postaje privuklo je pozornost brojnih Ražančana.
– Konačno smo došli u situaciju da možemo ukloniti ovaj objekt veličine 400-tinjak metara četvornih koji nam je sve ove godine zadavao muku i glavobolje. Ovim potezom otvara nam se mogućnost uređenja trga ispred zgrade Općine i župne crkve. Radove na uklanjanju povjerili smo građevinskoj tvrtki Toni Škulić d.o.o. iz obližnjih Škulića, a stajat će nas oko 20.000 kuna. Idućeg tjedna pozvat ćemo arhitekte na teren kako bi oni svoja mišljenja i prijedloge podijelili s članovima Mjesnog odbora Ražanac, mještanima te stručnim ljudima iz Općine vezano za budući izgled čitavog ovog prostora, kaže općinski načelnik Dragutin Miočić.
 U svoje osobno kao i uime mještana Ražanca početak poslova pozdravio je i predsjednik ražanačkog Mjesnog odbora Edmond Miletić. Uputio je riječi zahvale vodstvu općine na realizaciji navedenog projekta, zaključivši da će ovim činom, kao i ostalim planiranim zahvatima Ražanac ovogodišnju turističku sezonu dočekati u novom, ljepšem svjetlu.
Uime grupe mještana Vojko Knežević je kazao da je konačno bilo vrijeme da se ukloni jedno veliko ruglo Ražanca. Dodao je kako se sad na ovom ne bi trebalo stati već se uhvatiti posla oko sličnih građevina kojih, smatra on, u centru Ražanca ima veći broj, a koje iz dana u dan propadaju ili zbog toga što su im vlasnici poumirali ili zbog toga što se oni koji su živi ne mogu međusobno dogovoriti oko vlasništva.