Saljani žele dovršenje nautičkog pristana

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Autor: 

Jedna od važnijih i zahtjevnijih investicija koje ulaze u ovogodišnji proračun Općine Sali jest projekt uređenja i dovođenja svrhovitijoj i funkcionalnijoj namjeni saljskog porta. Najkritičnija dionica tog urbanog dijela saljske uvale jest pješački prolaz duž maritimnog ruba čije trenutačno stanje je veoma derutno uz brojne rupe i pukotine postojećeg betonskog sloja uslijed intenzivnog automobilskog prometa koji se tuda odvija.

 Za projekt sanacije pristanišne obale i životnog prostora uz nju saljski vijećnici i čelništvo trenutačnog općinskog saziva razmatrali su i uzeli u obzir dvije varijante.

 - Prva sublimiranija varijanta išla bi na proširenje postojećeg betonskog prolaza uz rušenje potpornog zida prema obalnom rubu. Ona druga varijanta je završetak novog nautičkog privezišta za turistička plovila s definiranjem šljunčanog dijela i zelenog pojasa na njemu s paralelnim uređenjem kamenog ruba rive i betonažom puta cijelom dužinom porta, kazao je saljski načelnik Zoran Morović od kojeg smo doznali da je kod otočana prevladala druga varijanta koja uključuje dovršenje nautičkog pristana i jedinstvenu cjelinu starog i novog dijela rive.

 - Uređenje rive i njena potpuna funkcija uvjetovani su dovršenjem cestovne obilaznice preko Bluda, čime će sav automobilski promet biti dislociran dalje od obalnog ruba za čiju su betonsku podlogu dovoljno sudbonosni Kerumovi kamioni s trgovačkom robom za ovdašnju samoposlugu, ali i drugi kamioni koji ovuda prolaze s građevinskim materijalom - pojašnjava načelnik Morović, uz napomenu da će do puštanja u promet obilaznice oko Bluda i dalje važiti sezonski pooštreni režim prometovanja obalom u Salima koji uključuje cjelodnevnu zabranu pristupa automobilima u ljetnim mjesecima, izuzev onih namijenjenih opskrbi i sanitetskom prijevozu u vremenu dolaska brzobrodskih pruga u luku.

Trenutačna faza do koje su dogurali poslovi oko uređenja saljske uvale nakon idejnog projekta zapravo je izrada troškovnika i raspisivanje javnog natječaja za najpovoljnijeg ponuđača za izvedbu ovog projekta.

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno