Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Škraping je promocija Tkona

07.03.2012. 23:00
Škraping je promocija Tkona


Škraping radi vrhunsku promidžbu općine Tkon i otoka Pašmana. Prava promocija počinje nakon utrke, kada se škraperi vrate kući puni dojmova. Novost ove godine jest da će se snimati reportaža za emisiju Alpe – Dunav – Jadran


Preko 700 škrapera prijavilo se na sedmi po redu “Škraping 2012.” koji se održava u subotu na otoku Pašmanu u organizaciji JKU Prvenj Općine Tkon. Škraping i dalje ostaje najmasovnija utrka u Treking ligi Joška Božića te se očekuju sudionici iz sedam zemalja.
– Škraping radi vrhunsku promidžbu općine Tkon i otoka Pašmana. Prava promocija počinje nakon utrke, kada se škraperi vrate kući puni dojmova. Novost ove godine jest da će se snimati reportaža za emisiju Alpe – Dunav – Jadran. Od te emisije očekujemo puno jer se ona emitira u zemljama koje čine naše eminentno turističko tržište, kaže načelnik Općine Tkon Danijel Katičin.
Škraping čine tri utrke – ultra, light i đir. Četrdesetkilometarska ultra starta u 9 sati iz Banja, a dvadeset kilometarska ligt u 9.30 iz Tkona. Nakon starta light utrke otvara se 3. sajam otočnih proizvoda, a u 10 sati kreće osamkilometarski đir. Titulu pobjedničkog dvojca u ultri i ove godine jurit će Slovenci Bojan Jevševar i Silvio Rožman, koji tradicionalno ulaze prvi u cilj.