Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Treća Večer Pakoštanaca u Zagrebu

07.03.2012. 23:00
Treća Večer Pakoštanaca u Zagrebu


U Zagrebu je proteklog vikenda treću godinu zaredom održana Večer Pakoštanaca. U prostorijama Zadarskog kluba u Zagrebu okupilo se više od stotinu Pakoštanaca na privremenom ili trajnom boravku u metropoli, kao i njihovih prijatelja.
‘Zadovoljan sam što smo se opet okupili u ovako velikom broju. Također, drago nam je da smo se vratili u domaću atmosferu Zadarskog kluba, gdje uvijek vlada pozitivno ozračje. Naša zagrebačka fešta već postaje tradicionalna i drago mi je da naši ljudi iskazuju zanimanje za novim okupljanjem. Posebno smo zadovoljni činjenicom da su se odazvali i mladi i stari, te tako pokazali svoju privrženost rodnom kraju.’, istaknuo je Josip Bungur, jedan od organizatora Večeri Pakoštanaca.
Bungur je izvjestio da bi kroz dva do tri tjedna trebao biti i službeno registriran Klub Pakoštanaca u Zagrebu čime bi njihovo djelovanje dobilo novu dimenziju. ‘ Ovo druženje pokazuje da smo na dobrom putu, a osnivanjem Kluba dobili bi još jedan dodatan poticaj. Hvala svim sponzorima koji su nam pomogli u organizaciji ove fešte i naravno, našoj Općini.’, dodao je Bungur, kojem su u organizaciji Večeri Pakoštanaca uvelike pomogli i Jelena Maksan, Karlo Vulin te Domagoj Stojanov.
Pakoštanci su svoje zagrebačko druženje završili s nadom da će iduće godine, na četvrtoj Večeri Pakoštanaca u Zagrebu, s njima slaviti i njihov mještanin general Ante Gotovina.