Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Hrvatska peta zemlja po popularnosti u Europi

Autor: Alenka Juričić

07.03.2013. 23:00
Hrvatska peta zemlja po popularnosti u Europi

Foto: Filip BRALA



Prema novom istraživanju ADAC-a, koji ima 18 milijuna članova, a istraživanje je provedeno na njih četiri tisuće, Hrvatska je prvi put pozicinirana ispred Francuske


Ministar turizma Veljko Ostojić jučer se u Berlinu, gdje se održava najveća turistička svjetska burza ITB, sastao i s Klausom Brähmingom, predsjednikom njemačkog parlamentarnog Odbora za turizam, kao i s više njemačkih touroperatora, od kojih je doznao da je Hrvatska u Njemačkoj prepoznata kao sve atraktivnija destinacija. Razgovarao je i s Maxom Stichom, potpredsjednikom njemačkog autokluba ADAC.
– Prema novom istraživanju ADAC-a, koji ima 18 milijuna članova, a istraživanje je provedeno na njih četiri tisuće, Hrvatska je prvi put pozicinirana ispred Francuske, i to kao zemlja u koju bi Nijemci išli na godišnji odmor duži od 5 dana, istaknuo je Ostojić. Hrvatska je, naime, peta zemlja po popularnosti. Prema informacijama touroperatora, pak, najave za ovu turističku godinu su dobre.
– Vjerujem da možemo ponoviti proteklu godinu, koja je bila izuzetno dobra, najbolja do sada i s njemačkog trzista. U međuvremenu su se neke druge destinacije počele ponovno buditi i rade na povratku njemačkih gostiju tako da će sezona biti teška i izazovna, ali ja sam uvjeren da mi s ovog trzišta možemo ponoviti prošlogodinje rezultate. Naravno pod uvjetom da se svi potrudimo da tako i bude, kazao je Ostojić koji se sastao i s crnogorskim kolegom, što je nastavak suradnje započete potpisivanjem sporazuma o suradnji u turizmu.