Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Mladi liberali žele crtić u zdravstvenom odgoju

Autor: Vanja Mirčeta

07.03.2013. 23:00
Mladi liberali žele crtić u zdravstvenom odgoju

Foto: Marin GOSPIĆ



Marko Giro, predsjednik Mladih hrvatskih liberala Zadarske županije na jučerašnjoj konferenciji za novinare predstavio je projekt pod nazivom “La Vie – moje tijelo” koji bi se na inicijativu liberala trebao naći u sklopu zdravstvenog odgoja u školama. Naime, radi se o projekciji francuskoga animiranog filma “La Vie” snimljenog davne 1968. godine, koji je prvo prikazivanje imao u Finskoj, a govori o procesima koji se odvijaju u ljudskom tijelu.
– Želimo da ovaj poučni animirani film ponovno zaživi kao nekad na HRT-u kako bismo pridonijeli boljem zdravstvenom odgoju djece, mladih, ali i odraslih ljudi. Smatramo da je najbolja vrsta edukacija djece, upravo jedna ovakva edukacija, dakle kroz zabavu i igru, koja je tim zanimljivija, a znanje koje se dobije na takav način zasigurno dugotrajnije. Glavni cilj nam je postići edukaciju djece kroz zabavu i igru. Ovaj serijal ima 26 epizoda od kojih svaka prati jedan segment ljudskog organizma, od stanica, preko početka života pa sve do mozga, neurona, kože, probave, itd., kazao je Giro.
Zadarski liberali istaknuli su važnost prikazivanja ovog crtića na nacionalnoj i lokalnim televizijskim kućama, zatim u školama putem digitalnih medija čime bi se izravno utjecalo na djecu i roditelje kako bi spoznali važnost brige o zdravlju.
Na istoj konferenciji za novinare ženska organizacija liberalki najavila je projekt “Ne daj da te gaze” koji će predstaviti na Narodnom trgu u subotu 9. ožujka od 11 do 13 sati.