Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Vrančić: Linić može doći kod nas na školovanje

Autor: Nives Rogoznica

07.03.2013. 23:00
Vrančić: Linić može doći kod nas na školovanje

Foto: Zvonko KUCELIN



Nemamo problema kao što ih imaju u Rijeci gdje svake godine podižu kratkoročne kredite da bi „pokrili” proračun. Nemamo dubioze od milijarde kuna kao što ih imaju u Zagrebu sa svojim Holdingom. Nemamo ni probleme kao u Splitu i Šibeniku koji kroz ove četiri godine nisu olovkom pomaknuli što se tiče investicija, rekao je Vrančić


Grad Zadar je najuspješnija jedinica lokalne samouprave u ovoj državi i siguran sam da će to građani grada Zadra za dva mjeseca prepoznati, rekao je gradonačelnik Zvonimir Vrančić odgovarajući na raspravu vijećnice SDP-a Omerke Šarić Frantin o njegovu radu u drugom polugodištu prošle godine.
Gradski su vijećnici, naime, na znanje primili Izvješće o radu gradonačelnika za razdoblje od srpnja do prosinca 2012. Zvonimir Vrančić je u uvodnoj riječi uz smijeh kazao kako je „ovo vjerojatno njegov zadnji izvještaj u ovom svojstvu”, a vijećnici su primijetili i kako je, za razliku od dosadašnjih, ovo izvješće praćeno i fotografijama.
– U izvješću ne piše ono što bi trebalo pisati. Kaže se da je Grad financirao HAZU, a onda vidim da HAZU lani nije dobio 160.000 kuna, piše da je financirao HPGD Zoranić, a onda vidim da smo ostali dužni 110.000 kuna, da je financirao Gradsku glazbu, a lani Gradskoj glazbi nije dodijeljena ni kuna, tek ove godine nešto iz prethodne. Veslačkom klubu nije se dodijelilo 800.000 kuna, nabrajala je Šarić Frantin dodajući kako se ne spominju ni dugovanja trgovačkim društvima u vlasništvu Grada.
– U izvješću ne piše da smo „Čistoći” ostali dužni 13 milijuna kuna, „Odvodnji” šest milijuna kuna, Liburniji 4,6 milijuna kuna. U ovom izvješću nema KK Zadar, 30. studenoga održana je skupština nakon preoblikovanja KK Zadar, dodala je Šarić Frantin kojoj je Vrančić odgovorio optužujući je za držanje predizbornog govora s ciljem da dospije na naslovnice novina, te navodeći kako je, umjesto o izvješću gradonačelnika, raspravljala o izvršenju proračuna.
– Ovo što ste rekli nema veze s izvješćem o radu, nego je rečeno u predizborne svrhe. Najveći dio mog i našeg predizbornog programa je kroz ovaj mandat realiziran. Rijetko je koji grad, ili druga jedinica lokalne samouprave, u ovim kriznim vremenima mogla u toliko mjeri ispuniti svoj izborni program, kao što smo to mi učinili, odgovorio je Vrančić.