Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Zovu nas ulice

Autor: Z L

29.07.2012. 22:00
Zovu nas ulice

Foto: Filip BRALA



Večeras počinje  još jedan Festival ulične umjetnosti Kalelargart. Na potezu od caffe bara Mimoza do  parfumerije Limoni, na zadarskoj Kalelargi, u večernjim će satima, od 21.30 do  23.30 sati, grupa zadarske  amaterske glumačke skupine  izvesti šaljivi performance  “Vjenčanja i razvodi kod Elvisa”, gdje će se parove pozivati na ceremoniju  vjenčanja ili razvrgavanja  braka. Kako bi sve izgledalo  vjerodostojnije svećenik će  nositi kostim Elvisa, a imat  će i dva pomoćnika. Vjenčani  parovi dobit će certifikat  “Upravo vjenčani” te simboličan dar, lokot s ključem.  Parovi koji požele razvrgnuti  vezu ili brak dobit će certifikat “Upravo razvedeni”.
Dan poslije, u srijedu 1.  kolovoza na istom mjestu i u  isto vrijeme održat će se drugi dan festivala. Glumačka  ekipa, u izvedbi Dragon Tearta i u režiji Maje Šimić, izvest  će na centralnoj pozornici tri  mjuzikla poznatih bajki:  “Snjeguljica”, “Snježna kraljica” i “Čarobnjak iz Oza”.  Mladu glumačku ekipu,  predvođenu Majom Šimić,  čine: Dunja Ercegović, Zvonimir Ivić, Martin Majcenović, Dinko Habuš, Ivana Begović, Ivana Saraga i Anamarija Jurišić. Uz Dragon  teatar, program će upotpuniti i kolaž koreografija Zadarskog plesnog ansambla.
Otvaranje i zatvaranje festivala bit će popraćeno glazbenim nastupima mladih  opernih pjevačica Marte Musap i Nele Šarić.