Sudac tražio rekonstrukciju napada na galovačkog načelnika

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Posljedice napada bile su slomljen prst i nos

Zbog većeg proteka vremena od posljednjeg održanog ročišta, jučer je na Županijskom sudu u Zadru ponovno započela glavna rasprava u slučaju pokušaja ubojstva koje se dogodilo 9. srpnja 2013. godine u Galovcu kada je Nikola Burčul metalnom palicom ozlijedio Marina Gulana, aktualnog galovačkog načelnika. Okrivljeni Burčul je nakon ovog incidenta proveo više od mjesec dana u istražnom zatvoru zadarskog suda.

Kako je kazao Burčul ne smatra se krivim u ovom slučaju te će svoju obranu iskazati na kraju dokaznog postupka. Oštećeni Gulan je ponovio da ostaje kod svojeg iskaza kojega je dao u prethodnom postupku, te je naglasio da je Burčul na njega nasrnuo da ga udari metalnom šipkom.

- Nasrnuo je na glavu, šipkom me je pokušao udariti odozgo. Vrata automobila su amortizirala udarce koji su bili usmjereni prema glavi. Ja sam udarce izbjegavao s više ili manje uspjeha. Radilo se o metalnoj željeznoj cijevi, rekao je u svom svjedočenju Gulan.

Oštećeni je kazao kako je u posebnoj parnici podnio imovinsko-pravni zahtjev protiv okrivljenog Burčula.

Svjedok Dragan Čakarun, policajac iz Galovca o ovom incidentu je kazao kako je bio dosta udaljen od mjesta događaja.

- Vidio sam Nikolu i Marina, ali nisam obraćao pažnju na događaj. Marin je naišao i mi smo pričali, a nakon toga i Nikola koji je Marinu rekao: 'Sačekat ću te na putu'. Nije bilo nikakvih prijetnji, ali se na njemu vidjelo da je bio ljut. Marin me je pitao: 'Što ću ja sada?' - na što sam mu ja odgovorio da riješe što imaju i popričaju, ispričao je Čakarun.

Svjedok je kazao kako nije vidio što se događalo između Gulana i Burčula jer je razgovarao na mobitel.

- Okrenuo sam se i vidio kako Gulan trči držeći se za glavu prema polju jer je mislio da će ga Burčul opet napasti. Marin Gulan je bio krvav po nosu, te je vikao: 'Zovite policiju, zovite policiju'. Ne znam tko je zvao policiju, ali ona je u međuvremenu došla. Oštećenja na autu sam vidio, ali tek kad je došla policija i izvršila očevid, kazao je svjedok.

Na upit predsjednika Sudskog vijeća suca Hrvoja Viskovića zašto nije nazvao policiju prije samog događaja svjedok Čakarun je odgovorio: "Što ću zvati policiju kada se ništa nije dogodilo, nisam očekivao da će se nešto ovako dogoditi."

Drugi svjedok, Marin Vučić, kazao je kako se sve dogodilo predvečer, te da je do dolaska policije bio s okrivljenim Burčulom. Naglasio je također kako nije vidio nikakva oštećenja na automobilu, te na upit okrivljenika tko je zvao policiju odgovorio je: "Ti si zvao policiju".

Zastupnik optužbe je prigovorio vještačkom nalazu, a odvjetnik okrivljenog je iskazao sumnju u način na koji su se ozljede dogodile, odnosno je li moguće da su one nastale naguravanjem ili gnječenjem vratima od automobila. Sudac Visković je zaključio kako će se provesti rekonstrukcija događaja, te će se zatražiti dopuna i novo mišljenje vještaka.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno