Trojici silovatelja s Kolovara ukupno 8 godina i 10 mjeseci zatvora, dvojici "nadzor"

Slika korisnika admin

Slučaj višestrukog silovanje 17-godišnje srednjoškolke koji se dogodio ispred jednog zadarskog noćnog kluba 3. studenog 2013. godine na Kolovarama okončan je presudom koju je donijelo Sudsko vijeće pod predsjedanjem suca Županijskog suda Hrvoja Viskovića.

Prvookrivljenom B.K. izrečena je zatvorska kazna u trajanju od 4 godine i 10 mjeseci, drugookrivljeni M.B. će odslužiti 3 godine maloljetničkog zatvora, dok je četvrtookrivljenom I.Z. sudac dosudio jednogodišnju zatvorsku kaznu.

Kako su treće i petookrivljeni A.Č. i D.Z. u vrijeme počinjenja kaznenog djela bili maloljetni određena im je mjera pridržaja maloljetničkog zatvora koja će se provoditi tijekom 3 godine. U obrazloženju presude sudac je rekao da je prvo i drugookrivljenom dokazano silovanje nesretne djevojke, dok je ostaloj trojici stavljen na teret spolni odnos bez pristanka, a tijekom noći ih je bilo više. Kako je navedeno u optužnici prvo i drugookrivljeni su krivi jer su nesretnu djevojku namamili, nakon čega su je seksualno iskoristili.

Za vrijeme dokaznog postupka, koji je trajao nešto duže od godine dana ispitano je 15-ak svjedoka, a svjedoci su govorili kako je djevojka pričala da je silovana. Rasprave su, zbog činjenice da je djevojka u vrijeme ovog događaja bila maloljetna, prema odluci Sudskog vijeća izuzete od javnosti. Kako je utvrđeno tijekom istrage nesretnu djevojku su silovali od 23 sata do 4 sata ujutro, a na plaži ju je pronašla slučajna prolaznica koja je pozvala policiju. U doba počinjenja ovog zvjerskog nedjela mladići su bili stari od 16 do 22 godine, a kasnije je javnost saznala kako su neki već imali policijski dosje.

Nakon pravomoćnosti presude koju još treba potvrditi Vrhovni sud, okrivljenima kojima je određena zatvorska kazna bit će u kaznu uračunato vrijeme provedeno u istražnom zatvoru.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno