Župan Longin u travnju ponovno putuje u Kinu

Slika korisnika valentinam
Pismo prijateljstva
Autor: 
Na županijskoj skupštini naći će se prijedlog odluke o prihvaćanju Pisma namjere o uspostavljanju prijateljskih odnosa između provincije Hainaniz NR Kine i Zadarske županije
Zvonko KUCELIN
Župan Božidar Longin

Župan Božidar Longin podsjetio je na današnjem Kolegiju župana kako je nedavno boravio u Kini gdje su imali značajne razgovore, te susret s gospodom iz provincije Hainan. Na županijskoj skupštini naći će se prijedlog odluke o prihvaćanju Pisma namjere o uspostavljanju prijateljskih odnosa između provincije Hainaniz NR Kine i Zadarske županije.

- U Hainanu će se 8. travnja održati veliki poslovni summit BOAO forum for Asia na kojem ću prezentirati Zadarsku županiju. Tom prilikom ćemo i potpisati pismo prijateljstva. Naše prijateljstvo će se temeljiti na međusobnoj koristi, produbljavanju ekonomskih odnosa, razmjeni i suradnji na području turizma, razvoju luka i kulturnih aktivnosti. Nama je to jako velika šansa. Njihov dolazak, primjerice, u Zračnu luku Zadar bi jako puno značio ne samo za Zadar već i cijelu Hrvatsku, istaknuo je Longin navodeći kako je riječ o najmanjoj i najjužnijoj kineskoj pokrajini, gdje živi oko mosam milijuna stanovnika. Njihovo gospodarstvo se zasniva na poljoprivredi i turizmu.

- Imaju 74 golf igrališta, a nazivaju se kineskim Miamijem. Nema ozbiljnijeg bogatog čovjeka iz Kine i Indije koji tamo ne želi imati apartman, kazao je župan Longin.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno