Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

HOTEL IŽ Novi vlasnik, ali “stari” stanar!

08.03.2019. 08:48
HOTEL IŽ Novi vlasnik, ali  “stari” stanar!


Kao što znate, ugovor o kupoprodaji je potpisan, ali mi još  uvijek za sada ne znamo pravo stanje stvari. Znamo ono što vidimo izvana. Trebamo ući u posjed i procijeniti, tako da vjerujem da ćemo za nekih mjesec dana biti pametniji. O početku radova na rekonstrukciji i  uređenju objekta,  doista je teško sada govoriti jer bi sve bilo na razini  špekulacije. Za 30-tak dana kad uđemo u posjed, bit ćemo pametniji –  rekao je jučer Mladen Ninčević poznati zadarski građevinski poduzetnik  i savjetnik u tvrtki – "Hostel 4 You" čiji je vlasnik njegov sin Anthony.


Kupnjom hotela "kupili" i stanara
Naime, krajem veljače je, podsjećamo, u Zagrebu u Ministarstvu  državne imovine, potpisan ugovor o kupoprodaji bivšeg zadarskog samačkog hotela Iž, a vrijednost te nekretnine iznosi 11,5 milijuna kuna.   Ugovor su potpisali ministar državne imovine Goran Marić i direktor   društva "Hostel 4 You" Anthony Ninčević, a Marić je tom prilikom izjavio  da će to "upotpuniti gospodarsku viziju i turistički razvoj Zadra".
Natječaj za prodaju hotela Iž, površine 4.399 četvornih metara, objavljen je još početkom kolovoza prošle godine, a najpovoljniju je ponudu   dao upravo,  mladi Anthony Ninčević.
No, obitelj Ninčević je zajedno s kupnjom bivšeg hotela, "kupila" i jedinog preostalog stanara – obitelj  Radomira Ukalovića, protiv kojeg je  država pokrenula sudski spor zbog iseljenja još prije osam godina. Cijela  je priča i završila  na sudu, a sudac Općinskog suda u Zadru Marko Baraka, prije dvije godine donio je nepravomoćnu presudu u korist Ukalovića. Iako već godinama žive i bez struje i bez vode, još uvijek su u hotelu.
– Da, još uvijek su tamo. S obzirom na to da smo mi poduzetnici i nama je vrijeme novac, pokušat ćemo i u dogovoru s Gradom, obitelji Ukalović naći smještaj – dodao je Ninčević.


Hotel s tri plus ili četiri zvjezdice
Hotel Iž će ostati hotel, ali će biti uređen i opremeljen u kategoriji tri  plus ili četiri zvjezdice. Unutar postojećih gabarita prilagodit će se prostor za smještajne jedinice i druge sadržaje. Sada hotel ima 97 samostalnih soba, dva apartmana i šest soba za osoblje. Koliko će nakon preuređenja soba biti,  za sada se još uvijek ne može sa sigurnošću znati,  dok  se ne napravi poslovna studija.
 U svakom slučaju,  obitelj Ninčević procjenjuje  kako će se  sveukupna  investicija, uključujući  i kupnju i obnovu Hotela Iž, kretati između 35 i 40  milijuna kuna te vjeruju kako će novi hotel na jednoj od najboljih lokacija u gradu biti u funkciji sljedeće sezone.