Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Počela izgradnja autobusnog stajališta

Autor: Branko Božić

07.04.2010. 22:00
Počela izgradnja autobusnog stajališta

Foto: Branko BOŽIĆ



Autobusno stajalište prvenstveno će koristiti učenicima od četvrtog do osmog razreda iz Područne škole Vir, kojih je oko 140 i svakodnevno putuju autobusima do matične škole u Privlaci i natrag, i kojima su do sada zbog nepostojanja ovakvog cestovnog objekta svakog dana pri ulasku i izlasku iz autobusa bili ugroženi životi
Za privlačke komunalce, djelatnike općinskog Komunalnog poduzeća Artić, nema odmora. Radi se na poslovima koji ne trpe odgađanje i s kojima se krenulo nakon što su se vrata osnovne škole zatvorila, a učenici zajedno s njihovim učiteljima i profesorima otišli na uskrsne praznike.
Naime, u skladu s postignutim dogovorom privlačkih općinskih vlasti i načelnika Ive Surića te vodstva osnovne škole i ravnatelja Šime Vukića, pristupilo se toliko željenoj izgradnji autobusnog stajališta s čekaonicom i svim pratećim sadržajima ispred školskog dvorišta uz državnu cestu D 306, kojom dnevno prođe na tisuće automobila. Ovim objektom prvenstveno će se koristiti učenici od četvrtog do osmog razreda iz Područne škole Vir, njih oko 140, koji svakodnevno putuju autobusima do matične škole u Privlaci i natrag, i kojima su do sada zbog nepostojanja ovakvog cestovnog objekta svakog dana pri ulasku i izlasku iz autobusa bili ugroženi životi.
Kako nam je pojasnio ravnatelj Vukić, ovi ih radovi posebno vesele jer su do sada u pravilu strepjeli za živote učenika, pogotovo virskih pučkoškolaca.
– U osobno te uime mojih suradnika kao i učenika i njihovih roditelja najtoplije zahvaljujem vodstvu Općine Privlaka što su unatoč štednji i recesiji krenuli u ovaj zahvat, rekao je ravnatelj Vukić.
Pored ovog zahvata radnici općinskog Komunalnog poduzeća Artić rade punom parom na izgradnji otočića uz morsku obalu u Loznici. Kada i oni za koji dan budu zgotovljeni, u njih će se dopremiti zemlja, a nakon toga u režiji općinske Turističke zajednice počet će sadnja cvijeća. Ovim činom, kao i ostalim planiranim zahvatima mjesto i općina Privlaka u ljepšem će svjetlu dočekati početak ovogodišnje turističke sezone, od koje privlački turistički djelatnici očekuju dobre rezultate.
Svakako da će i sljedeća vijest u velikoj mjeri razveseliti vlasnike kuća i apartmana u Turističkom naselju Sabunike. Naime, po onome što nam je kazao direktor Komunalnog poduzeća Artić Boris Glavan, odmah nakon uskrsnih blagdana radnici građevinske tvrtke Alfa gradnja kreće toliko željena daljnja sanacija potpornog zida i nastalog klizišta na 360 metara dugačkoj plaži na Sabunikama.