Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Duhovna obnova na Stanovima

07.04.2011. 22:00
Duhovna obnova na Stanovima


Od četvrtka 7. do subote 9. travnja u crkvi Kraljice mira u Zadru na Stanovima odvija se korizmena duhovna obnova. Voditelj je fra Ante Barišić. Ova duhovna obnova, između ostalog, svojim bogatim sadržajem i molitvama predstavlja pripremu za svetkovinu Kristova uskrsnuća.
Misnim slavljem koje je u crkvi Kraljice mira na Stanovima u četvrtak predvodio o. Josip Galić, župni vikar započeo je susret. Zatim je fra Ante Barišić predvodio Nagovor i klanjanje.
– Ulazna pjesma govori: “Dičite se svetim imenom njegovim. Tražite Gospodina i osvijetlit će vas, tražite svagda lice njegovo”, kazao je o. Josip na početku svete mise. Potom je uputio u veličinu i značenje dara euharistije, koja je “hrana za duh i tijelo te pomoć za vječno spasenje kako naše, tako i onih s kojima živimo i koje susrećemo.”
– Isus Krist u razgovoru sa Židovima kaže i svjedoči ono što je napisano u knjizi, da o njemu drugi svjedoči i istinito je svjedočanstvo njegovo. Isus sam sebe ne hvali i ne traži slavu od ljudi. Krist naviješta narodu spasenje. On je Sin Božji i Otac koji ga posla sam svjedoči za njega, rekao je u propovijedi o. Josip Galić istaknuvši kako je važno doći k Isusu, koji poručuje “da život imate.” Propovjednik je još izdvojio osobitu važnost Božje ljubavi koju je potrebno nositi u sebi te svakodnevno primati Krista u svoje srce i vjerovati njegovim riječima. On je došao uime svoga Oca.