Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Formula 1 već danas na malim ekranima

07.04.2011. 22:00
Formula 1 već danas na malim ekranima


Hrvatski gledatelji ipak će i to već od petka rano ujutro i prvog treninga za Veliku nagradu Malezije, gledati izravne televizijske prijenose utrka Formule 1. Ako neće prava kupiti tzv. velike televizije na čelu s HTV-om kojoj je to nakon svih ovih godina preskupo, ako neće ni kabelska Arena sport koja se u jednom momentu činila ozbiljnim kupcem, hoće tvrtka Krataor Grupa na čelu sa čovjekom imena Davorin Štetner. Kako nam sam Štetner jučer reče, ugovor sa čelnicima Formula One Menagmenta je potpisan, prava prijenosa kupljena su na tri godine i to direktno bez ikakvog posredovanja. O novcima Štetner u ovom trenutku ne govori, tek veli kako se nada i vjeruje da će ukazano povjerenje opravdati.
Ljubitelji Formule 1 ne samo da će dobiti prijenos samih utrka, već i sve treninge. Formula 1 televizijski vikenda počinjati će u petak i trajati do nedjelje. Zna se već i da će komentatori biti Goran Dijaković i Mladen Jergović, a zna se i da će gledatelji Formulu tražiti i naći na kanalima regionalnih televizija. Jučer se doduše još nije znao točan broj svih regionalnih televizija s kojima je Kreator Grupa potpisala ugovor o suradnji na godinu dana, ali se sigurno znalo da su taj tren stoposto unutra Osječka televizija, TV Istra, Kanal RI, Vox iz Zadra, TV Jadran iz Splita, Kutinski NET.
Cilj je iz utrke u utrku kvalitetu dizati na viši nivo, poručuje na koncu Štetner. No, ono najbitnije ostaje činjenica – televizijska utrka stazama Formule 1 na regionalnim televizijama starta u petak u četiri sata ujutro prijenosom treninga za Veliku nagradu Malezije!