Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Među obrtnicima se nazire optimizam

07.04.2011. 22:00
Među obrtnicima se nazire optimizam


Zadarska obrtnička komora predstavlja brojne obrtnike, a većinom se radi o proizvođačima suvenira, ljekovitih ulja i ostalih autohtonih proizvoda koje izlažu u paviljonu 8, dok se na otvorenom predstavlja obrt “Harmolux”, koji proizvodi tende, rekao je Marin
Predstavnici zadarskih obrtnika i Obrtničke komore Zadarske županije sudjelovali su na Obrtničkom forumu kao i na 53. međunarodnom sajmu obrtništva na Zagrebačkom velesajmu, koji traje od 5. do 9. travnja. Tamo su razgovarali o brojnim problemima s kojima se obrtnici danas susreću, a među kojima su kao najveći istaknuti nelikvidnost, nelojalna konkurencija, blokade i zatvaranje obrta.
Ivo Marin, tajnik Obrtničke komore Zadarske županije rekao je da su na forumu i sajmu zastupljene gotovo sve obrtničke županijske komore te da zadarska komora predstavlja velik broj obrtnika.
– Zadarska obrtnička komora predstavlja brojne obrtnike, a većinom se radi o proizvođačima suvenira, ljekovitih ulja i ostalih autohtonih proizvoda koje izlažu u paviljonu 8, dok se na otvorenom predstavlja obrt ‘Harmolux’, koji proizvodi tende. Svi oni dali su nam nekoliko svojih proizvoda koje smo mi izložili. Posjetitelji dobro reagiraju na štand, a mnogi su uzeli i kontakte proizvođača kako bi ostvarili neku suradnju, rekao je Marin dodavši da su zadovoljni posjetom i prezentacijom proizvođača Zadarske županije i njihovih proizvoda.
Istaknuo je da u ovom periodu obrtništvo stagnira, što i nije toliko loše, jer stagnira i zatvaranje obrta.
– Mogli bismo reći da obrtnici balansiraju na pozitivnoj nuli. Ipak, mislim da bi u ovoj godini moglo doći do pozitivnih pomaka, kazao je Marin i istaknuo da se bliži sezona na koju se obrtnici pripremaju i u kojoj se nadaju dobroj zaradi.
Istaknuo je da se među obrtnicima osjeća optimizam. Ipak, dodao je, sve ovisi i o samim obrtnicima koji se trebaju osnažiti i u poslovanju i u etičnosti poslovanja.