Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Nek se građanima kaže točan iznos dugovanja

07.04.2011. 22:00
Nek se građanima kaže točan iznos dugovanja


Forum mladih SDP-a Grada Zadra traži izlazak politike iz najdražeg nam kluba te prepuštanje mjesta onima koji će znati voditi klub, istaknula je Ana Bakija
Forum mladih SDP-a na svojoj se tiskovnoj konferenciji jučer oglasio u povodu aktualne situacije u Košarkaškom klubu Zadar. Povod je, rekla je predsjednica foruma Maja Kaleb, što se još uvijek ne zna koliko je KK Zadar dužan, a te podatke mladi SDP-ovci ne mogu dobiti. Ocijenili su da je pred izumiranjem najveća sportska institucija grada zbog niza nelogičnih odluka koje je donosila gradska vlast, a koje nisu dale rezultata.
– KK Zadar, klub u koji je kroz ovu sezonu utrošeno više od milijun eura, ispao je iz NLB lige te tako prvi put u 80-godišnjoj povijesti doživio ispadanje iz razine natjecanja u kojem po svemu zaslužuje biti. Proteklih godina slušali smo priče kako za nešto više treba novca, jer vrhunske europske momčadi imaju proračun od 10, 15, 20 milijuna eura, te da Zadar sa svojim proračunom ne može biti konkurentan takvim momčadima. Danas, kada se jedna Krka iz Novog Mesta sa 600 tisuća eura proračuna plasira na Final Four NLB lige, kada jedan Široki s 300 tisuća eura proračuna bez problema ostane u NLB ligi, a Zadar s proračunom od milijun eura iz nje ispadne, nastao je muk, govorio je Erol Gaši.
Mladi SDP-a se pitaju tko će odgovarati za to, što iz famozne strateške radionice prema Planu razvoja KK Zadra za 2009. do 2012. ništa nije ispunjeno, napose osvajanje NLB-a do 2012. U KK Zadru u proteklih šest sezona izvršeno je nevjerojatnih 10 promjena trenera, a u čak četiri sezone klub su vodila tri trenera. Neki od tih trenera triput su nudili ostavke, koje je Uprava kluba redovito odbijala, da bi nešto kasnije bili smijenjeni, pa im se nakon toga morao isplatiti cjelokupan ugovor, kao da su ga odradili do kraja. Tko će odgovarati za činjenicu da KK Zadar u svom omladinskom pogonu ima 20-ak zaposlenih trenera, a od 2005. i Marka Banića, nije izbačen vrhunski igrač, nastavljao je Gaši.
Predsjednica FMSDP-a Zadar Maja Kaleb ukazala je da su se novčana sredstva trošila “zbrda-zdola”, nimalo transparentno. Istovremeno odbijali su se projekti za mlade.
– Tako ni danas Zadar, peti grad po veličini u Hrvatskoj nema svoj Centar za mlade, jer za to u gradskom proračunu nema sredstava. Učeničke i studentske stipendije su prošle godine snižene za 30 posto, ali ni tako snižene stipendije učenicima ne stižu na vrijeme, dok se u KK Zadru slijevao novac bez ikakve kontrole, rekla je Maja Kaleb.
Njena kolegica Ana Bakija naglasila je da je fascinantan podatak kako se ni danas ne zna koliko je KK Zadar dužan, pa brojke sežu od 30 do 100 milijuna kuna. Stoga mladi SDP-a zahtijevaju od onih koji upravljaju KK Zadrom da kažu građanima ovog grada točan iznos koji klub duguje, kao i što se misli učiniti da bi se klub uskoro osovio na zdrave noge.
– Forum mladih SDP-a Grada Zadra traži izlazak politike iz najdražeg nam kluba, te prepuštanje mjesta onima koji će znati voditi klub, odnosno onima koji će znati pravilno utrošiti svaku kunu, kako bi ova posrnula institucija uskoro ponovno stala na zdrave noge, rekla je Bakija.