Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Okupljanje u crkvi Kraljice Mira – kraljica Hrvata u Zemuniku Donjem

07.04.2011. 22:00
Okupljanje u crkvi Kraljice Mira – kraljica Hrvata u Zemuniku Donjem


Mladi će se okupiti u župnoj crkvi Kraljice Mira – kraljica Hrvata u Zemuniku Donjem, gdje će se s početkom u 10.30 sati održati uvodna molitva. Po četvero mladih iz svakog dekanata će naizmjence nositi križ
U subotu 9. travnja održat će se Križni put mladih Zadarske nadbiskupije. Križni put se održava na relaciji Zemunik-Suhovare-Poličnik u duljini od 12 kilometara. Mladi će se okupiti u župnoj crkvi Kraljice Mira – kraljica Hrvata u Zemuniku Donjem gdje će se s početkom u 10.30 sati održati uvodna molitva.
– Zemunički dekanat, čija su ravnokotarska mjesta ratom pogođena, a sad obnovljena, radostan je što je prvi put domaćin Križnog puta mladih, rekao je povjerenik Nadbiskupijskog ureda za mlade don Zdenko Dundović, župnik Zemunika.
– Nakon što se razmotri prva postaja Križnog puta, praćeni svećenicima, krenut će se put Goleša i Suhovara, odnosno prema zadnjoj postaji Križnog puta u Poličniku, kod župne crkve Sv. Nikole, navodi don Zdenko.
Uz sudjelovale mladih obitelji, djeca i starijih osoba svi zajedno će sudjelovali u molitvi, žrtvi, predanju i razmišljanjima o otajstvu Kristove muke i njezinih poruka za svakodnevni kršćanski život. Križni put mladih Zadarske nadbiskupije jedan je od središnjih događaja ovogodišnjeg dolaska cvetog oca Benedikta XVI. u apostolskom pohodu Hrvatskoj 4. i 5. lipnja, u povodu Nacionalnoga susreta katoličkih obitelji pod geslom Zajedno u Kristu.
– Tijekom ovog subotnjeg molitvenog hoda po četvero mladih iz svakog dekanata će naizmjence nositi križ i čitati na postajama, poručio je don Zdenko Dundović.
Redovna autobusna linija sa zadarskog kolodovora prema Zemuniku je u subotu u 9.30 sati. Povratak mladih u gradske župe organiziran je autobusima u 16 sati.