Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Provedite noć s knjigom u ruci

07.04.2011. 22:00
Provedite noć s knjigom u ruci


Najveći književni događaj ovogodišnjeg Tjedna dobre knjige je akcija “7 gradova čita 7 dana (i noći)” – tjedan dana čitanja na glas tijekom kojih će Pula, Koprivnica, Split, Osijek, Zadar, Varaždin i Zagreb jedan za drugim čitati po 24 sata.
Ovaj smioni podvig u trajanju od punih 10.080 minuta moguć je zahvaljujući pomagačima Tjedna dobre knjige koji vjeruju u svoj grad, i znaju da imaju sugrađane koji mogu i žele realizirati ovakvu čitalačku štafetu!
– Svi se zajedno upuštamo u jedan veliki eksperiment u nadi da ljubitelja knjiga i čitanja ima i više nego dovoljno i da naši gradovi nisu previše uspavani za jedan dan (i noć) čitanja u godini, poručuju organizatori.
U Zadru čitanje počinje u nedjelju 17. travnja u 21 sat, a završava u ponedjeljak 18. travnja u 21 sat, a odvija se u caffe baru Libar koji se nalazi u sklopu Gradske knjižnice Zadar.
Grad koji predaje štafetu Zadru je Osijek, a Zadar će je dalje poslati do Varaždina. “Prenošenje štafete” pratit će se putem Skypea te će svi moći vidjeti kako će Osječani završiti svoje čitanje, te kako će Varaždinci započeti svoje.
Želite se pridružiti 24-satnom čitanju u vašem gradu pošaljite mail sa svojim podacima (ime, prezime i kontakt telefon) te termin kada biste željeli čitati i naslov vaše odabrane knjige na e-mail adresu:[email protected] na kojoj vas čekaju koordinatori projekta koji će napraviti raspored čitanja i obavijestiti vas koji je vaš točan termin za čitanje.
Minimalno trajanje vašeg čitanja može biti 10 minuta. Čitati možete bilo koju knjigu koja ima veze s putovanjima, a ukoliko se ne možete odlučiti koju knjigu odabrati, uvijek ćete moći pročitati neku od kratkih priča iz poklon-knjige Tjedna dobre knjige “Blizine, nigdine i fritule”.