Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Učenjem francuskog zaslužili posjet

07.04.2011. 22:00
Učenjem francuskog zaslužili posjet


Odlučio sam posjetiti OŠ Šimuna Kožičića Benje upravo zbog njihove dugogodišnje tradicije učenja francuskog jezika te prijateljskog odnosa s našim gradom Romansom, kazao je Jérôme Pasquier
U sklopu svojeg jučerašnjeg posjeta Zadru veleposlanik Francuske Republike u Republici Hrvatskoj Jérôme Pasquier posjetio je i zadarsku OŠ Šimuna Kožičića Benje. Ovom su ga prigodom predstavnici škole, odnosno ravnatelj Marko Marin i djelatnici te učenici mahom polaznici francuskog jezika, izbornog predmeta u ovoj školi, dočekali uz srdačnu dobrodošlicu.
Za ovu su priliku učenici priredili i prigodan program te veleposlanika i njegove suradnike u školskom predvorju ukrašenom francuskim izrekama i obilježjima dočekali prigodnim programom na francuskom jeziku. Prigodni govori i recitacije koje su odraz njihova znanja francuskog jezika te njihove ljubavi i zanimanja za ovaj strani jezik oduševili su veleposlanika, koji je s divljenjem prihvatio dobrodošlicu te nastavio druženje s tamošnjim domaćinima.
– S obzirom na to da je francuski veleposlanik danas posjetio Grad Zadar izrazio je želju da usput posjeti i našu školu, jer je upravo naša škola jedna od samo tri osnovne škole u Zadarskoj županiji koja kao izborni predmet ima i francuski jezik. Osim toga, naša je škola prijatelj sa školom u Romansu u Francuskoj, pa bih rekao da je ovo samo jedan nastavak te suradnje, kazao je Marko Marin, istaknuvši da ovaj događaj za njihovu školu predstavlja izuzetno veliku čast, jer ovo je već drugi put u mjesec dana da ih posjećuje veleposlanik neke države, nakon što ih je nedavno posjetila australska veleposlanica u Hrvatskoj Beverly Mercer.
– Veliko je zadovoljstvo ugostiti ovako visoke goste u našem prostoru. Mislim da ovakvi događaju zauzimaju važan segment u promociji i to ne samo naše škole, nego i grada Zadra i Zadarske županije, kazao je Marin, najavivši da će već u lipnju njihovu školu posjetiti pedesetak učitelja iz Litve.
Zadovoljstvo zbog svog posjeta nije skrivao ni sam veleposlanik, a kako je kazao, ovo je bio njegov prvi posjet Zadru u sklopu kojeg se sastao i sa zadarskim gradonačelnikom Zvonimirom Vrančićem, sa županom Stipom Zrilićem te s rektorom zadarskog Sveučilišta Antom Uglešićem.
– Danas sam se već susreo sa zadarskim gradonačelnikom, a predviđen je i susret sa županom i sveučilišnim rektorom. Izuzetna mi je čast biti danas ovdje. Odlučio sam posjetiti OŠ Šimuna Kožičića Benje upravo zbog njihove dugogodišnje tradicije učenja francuskog jezika te prijateljskog odnosa s našim gradom Romansom, kazao je Jérôme Pasquier.