Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Velika 25-godišnja intrada Intrada (FOTOGALERIJA)

07.04.2011. 22:00
Velika 25-godišnja intrada Intrada (FOTOGALERIJA)


Večeras je bilo svega, i pisme, i plesa, i suze, i smija – to je klapa Intrade, rekao je zadovoljni Bralić
Klapa Intrade u povodu 25. godina svog djelovanja podarila je publici u Dvorani Krešimira Ćosića trosatni koncert začinjen najljepšim klapskim skladbama, bilo u njihovoj izvedbi ili u izvedbi njihovih gostiju.
Koncert je otvoren s “Burom dalmatinskom”, pjesmom s njihova najnovijeg albuma “Zora bila”, a već s drugom skladbom “Ane moja” publika se odvažila na glasovnu pratnju.
Intrade su potom zapjevale i na “Kartu ljubavi”, a emocija u četvrtak navečer nije nedostajalo ni u čuvenom duetu s Ivicom Sikirićem Ićom “Ribar sam stari”. Sa Zoricom Kondžom zadarska publika zapjevala je “Molitvu za tebe”, na što je pjevačica poslije nastupa zadovoljno prokomentirala:
– Uvik san tila biti kao Mišo Kovač – da dignem ruke pa da mi svi pivate!
Nastup Harija Rončevića, moglo bi se reći očekivano, nije mogao proći bez traženog bisa, a pravo oduševljenje nastupilo je kad je na pozornicu stupio Vinko Coce:
– Ne možete toliko platit koliko ja mogu janjaca poist, našalio je Trogiranin.
Program je tijekom večeri vodio Gordan Kurtović koji je iskoristio prigodu da svakog člana klape predstavi poimence. Tako je Tomislava Bralića predstavio kao sina jedinca, a Davora Petrovića kao onog koji je “kriv za sve dobro i loše na koncertu, jer “em je rođen u Splitu, em u Zadru živi u Šibenskoj ulici”.
Tijekom večeri pala je i pokoja suza radosnica i to kada je svoju djevojku Suzanu Bosak odlučio zaprositi Lovre Perinić. Kleknuvši na binu, Lovre je zamolio Suzanu da ostatak života provede upravo s njim, a ona je, dakako, pristala.
– Želio sam je zaprositi na koncertu Intrada, jer kad smo se upoznali, svirala je njihova pjesma. Djevojka nije ništa znala. Evo, baš kad smo ulazili na koncert, telefonski su mi javili kad ćemo biti na redu, pa je pitala ‘tko zove?’.
Do članova Intrada Lovre je došao zahvaljujući svojoj kolegici na poslu koja je supruga jednog od članova. Vjenčanje će, kaže, biti do kraja godine, a hoće li im Intrade možda svirati na svadbi, vidjet će.
Koncert je uz prošnju bio obilježen i optrčavanjem dvorane sa zastavom KK Zadra. Ipak taj dio, priznao je Bralić, za razliku od prošnje, bio je prethodno dogovoren:
– A to je bilo malo režirano, moram priznati. Ali, večeras je bilo svega, i pisme, i plesa, i suze, i smija – to je klapa Intrade. Ne moreš se opisati u dvi riči. Dvadeset i pet godina prođe brzo, jer svaku pismu doživljavamo, pričamo o njoj… Večeras sam opet najsretniji čovik na svitu. Ovo nam je bila i prva prošnja na koncertu. Baš mi je bilo neobično i baš su me dirnuli, kazao je Bralić po završetku koncerta.
Koncert je protekao i uz gostovanje Dražena Žanka s kojim su Intrade izvele, kako je rekao Bralić, najljepšu domoljubnu pjesmu “Od stoljeća sedmog”, no finale je ipak bilo gostovanje Marka Perkovića Thompsona, čiju su pjesmu “Vjetre s Dinare” s članovima Intrada otpjevali i svi posjetitelji. Tražen je i dobiven jedan bis pa su tako Intrade uspješno zaključile još jedan koncert za pamćenje pred svojom zadarskom publikom.