Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Zvonko Mišlov podnio ostavku

07.04.2011. 22:00
Zvonko Mišlov podnio ostavku


Mišlov najavljuje kako će mandat predsjednika podružnice u Kalima staviti na raspolaganje svojoj matičnoj organizaciji


Zvonko Mišlov u srijedu je podnio ostavku na dužnost predsjednika Županijske organizacije HNS-a Zadarske županije.
– Većina članova Skupštine odbila je izvješće o radu predsjednika Županijske organizacije Zvonka Mišlova koji je potom, kako je istaknuo, iz moralnih razloga i zbog osjećaja odgovornosti prema kolegama, podnio ostavku na mjesto predsjednika. Zvonko Mišlov ostaje vrijedan i važan član HNS-a te predsjednik podružnice Kali, stoji u priopćenju Županijske organizacije Zadarske županije.
– Ostajem član stranke, potvrdio je za naš list Zvonko Mišlov dodajući kako će, međutim, mandat predsjednika podružnice u Kalima staviti na raspolaganje svojoj matičnoj organizaciji.
– Nakon što sam bio izabran za predsjednika, rekao sam da je postizanje što veće unutarstranačke demokracije jedan od mojih ciljeva. Meni ne trebaju izbori svake četiri godine. Bio sam spreman testirati imam li podršku, ako treba, i svaki mjesec. Na izvještajnoj skupštini bilo je 40 delegata. Moje izviješće o radu nije prihvaćeno većinom glasova, iako se glasovalo u dva navrata, a ja sam odmah nakon prvog glasovanja rekao da ću, ako ne bude prihvaćeno, podnijeti ostavku. Bio je to izvještaj o onom što smo radili zajedno, kao vodstvo županijske organizacije, ali vidio sam da je nezadovoljstvo ljudi usmjereno na rad predsjednika. Kada sam shvatio da nemam podršku, ja sam iz moralnih razloga podnio ostavku. Nisam to morao učiniti, ali nisam čovjek koji tjera mak na konac. O podnošenju ostavke obavijestio sam predsjednika stranke Radimira Čačića. Sada je potrebno da se unutar ŽO HNS-a pronađe lider koji će vući Županijsku organizaciju prema boljim rezultatima, a mislim da tu ima i snage i potencijala, rekao je Mišlov.
Još nije utvrđen datum prijevremenih unutarstranačkih izbora, a do tada će županijsku središnjicu HNS-a voditi jedan od dvojice potpredsjednika Denis Barić, koji je inače predsjednik i Dalmatinskog saveza za otoke.