Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Milin: Ovu pobjedu posvećujemo obitelji Ćustić

Autor: Drago Bajković

07.04.2013. 22:00
Milin: Ovu pobjedu posvećujemo obitelji Ćustić

Foto: Vedran SITNICA



Možda će ispasti malo čudno, ali ispričavam za malo čvršće startove svojih igrača, međutim, to je bila prava borba za život. Od ponosa i sreće što imam ovakvu momčad ne znam što bih još rekao, samo to da se nećemo tako lako predati – kazao je Ferdo Milin


Na konferenciji za novinare suprotna raspoloženja, što je normalno s obzirom na ishod ove utakmice. Trener Zadra Ferdo Milin djelovao je potpuno ispuhano, ali prije svega sretno, dok je njegov kolega Pamić odavao dojam jako razočarane osobe.
– Čestitam Zadranima koji su najmanje krivi zbog ove pobjede, a nama mogu zahvaliti što smo napravili bezbroj gluposti. Do ove utakmice igrali smo stvarno odlično, a takvi smo bili i u prvom poluvremenu. Igrali smo, dominirali i Zadar nam nije mogao ništa. U nastavku kao da je na travnjak izašla neka druga momčad. Najprije napravimo katastrofalnu grešku kod izjednačenja, i kod trećeg gola smo, također napravili veliku glupost. Uz to kada ne realiziraš jedanaesterac što se može očekivati.
Još jednom je Pamić sportski čestitao Zadru na ovoj pobjedi.
– Čestitam kolegi Milinu i njegovim igračima na zasluženoj pobjedi. Meni je posebno teško jer sam izgubio četiri igrača, čini mi se ipak, zbog malo prečvrstih startova Zadrana, međutim, oni su se na taj način borili i izborili ovu pobjedu. Preuzimam krivicu za ovaj poraz na sebe, a to se prije svega odnosi na detalj da se ulaskom Bačelić-Grgića naša igra raspala na komadiće. Iako je Bačelić-Grgić do sada realizirao jedanaesterce, vikao sam da puca Križman, ali me igrači nisu čuli.
Ferdo Milin, trener Zadra bio je odlično raspoložen, što ne čudi, nakon ove važne pobjede nad Puljanima.
– Ovu pobjedu u dogovoru s momčadi posvećujemo obitelji Ćustić. U prvom poluvremenu smo bili zbunjeni, igrali smo rastrgano i bez rasporeda. U nastavku je, međutim, na travnjak istračala neka druga momčad Zadra, agresivnija i odlučnija. Možda će ispasti malo čudno, ali ispričavam se za malo čvršće startove svojih igrača, međutim, to je bila prava borba za život. Od ponosa i sreće što imam ovakvu momčad ne znam što bih još rekao, samo to da se nećemo tako lako predati.
Na pitanje novinara o Stipi Perici, dvostrukom strijelcu i asistentu, Milin je kazao:
– Sat vremena prije utakmice dvojili smo hoće li Perica zaigrati ili ne. Možda čak i nije trebao igrati, međutim, kazao je da će stisnuti zube i dati sve od sebe. Radi se o tome da je on kao mlad igrač upao u žrvanj i iscrpljen je koliko fizički, toliko i psihički. Sreća da je zaigrao i zabio dva prekrasna zgoditka i asistirao Ivančiću za gol vrijedan pobjede.
Za kraj je Milin dodao:
– U poluvremenu sam kazao igračima da se drže dogovora i rasporeda kako smo se dogovorili prije utakmice. I da ne igraju neke svoje privatne utakmice. Očito su me doslovno shvatili, jer meni nije trebao jedan heroj, već heroji. Dodao bih i to da se zahvaljujem navijačkoj skupini Demoni koji su sportski navijali cijelu utakmicu, a posebno zbog njihovog skandiranja Hrvoju Ćustiću. Zato im je Perica poklonio svoj dres.