Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Nepke je šampanjcem polijevao sebe i plesačice iz Rumunjske

07.04.2016. 22:00
Nepke je  šampanjcem  polijevao  sebe i  plesačice  iz  Rumunjske


Još jednom je počelo suđenje četvorici iz noćnoga kluba Princess koji su gostu ispostavili račun od 12 tisuća kuna. Kada je to odbio, tukli su ga te su mu uzeli bankovnu karticu s koje su skinuli traženi novac
Htio bih sud upozoriti kako još uvijek posjedujete moj mobitel u kojem se nalazi reprodukcija video snimke s monitora koji je pokazivao što se događa na pozornici noćnoga kluba Princess u marini Zadar. Na toj snimci iz srpnja 2007. godine vidi se i u ovom postupku navodno  oštećeni Alexander Nepke, koji se te noći zabavljao kao nikada u  životu. Vidi se kako pije šampanjac te njime polijeva  sebe, ali  i plesačice  iz Rumunjske. On, pak, tvrdi kako se to nije dogodilo. Predlažem da se ta  snimka reproducira u ovom postupku – rekao je jučer na Općinskom sudu trećeoptuženi Tomislav Šafer (32), kojem se, zajedno s još trojicom  muškaraca, sudi za protupravnu naplatu od Nepkea (40).
   To suđenje, u kojem se još sudi voditelju kluba Gregoriju Bariću (62),  konobarima Zdeslavu Šolti (44) i Tomislavu Šaferu te zaštitaru  Zdravku  Kneževiću (45),   još jednom je počelo iznova, a prvo je počelo još davnoga kolovoza 2007. godine. Sva četvorica su se izjasnili kako nisu krivi za  djelo koje im se stavlja na teret. 
“Prostorija za plaćanje”
Šaferovu prijedlogu usprotivio se zastupnik optužbe Ivica Škara kazavši kako drže da je ta snimka pribavljena nezakonito.
– Osim toga, snimka video nadzora u Princessu ne obuhvaća spornu  prostoriju u kojoj se odigrao inkriminirani položaj, budući da taj dio kluba nije bio pod videonadzorom – pojasnio je Škara, s čijim se riječima  obrana, dakako, nije složila.
 Sudac Ivan Marković je za sljedeću raspravu naložio da se preko Interpola pribavi adresa Alexandera Nepkea, kako bi mogao svjedočiti.
Inače, u optužnici je navedeno kako je oštećeni Nepke pred zoru oko  4.45 sati, pred samo zatvaranje kluba, odbio platiti račun od oko 12 tisuća kuna, zbog toga što je držao kako je previsok.  Tražio je pozivanje  policije.   Šolta ga je uvjeravao da mora platiti pa je  Nijemac pokušao napustiti klub, no na vratima ga je dočekao Knežević. Oni su ga, tvrdi  tužiteljstvo, vukući za ruke odveli u “prostoriju za plaćanje”, a tamo su  nastavili s torturom. Šolta ga je odgurnuo na sjedalicu i desetak puta otvorenim dlanom pljusnuo po glavi. Za to vrijeme Knežević je stražario  unutra, a  Barić  pred ulazom u prostoriju.
“Popeglali” mu karticu
Kako je i dalje odbijao platiti, Šolta mu je pretresao hlače, našao  novčanik i preklopni nožić te potom iz novčanika izvukao 1500 eura. Rekao mu je kako to nije dovoljno pa ga je nastavio povremeno tući u čemu  mu se pridružio  i Šafer, koji je u međuvremenu ušao u prostoriju. No Nijemac nije popuštao pa je izvukao mobitel iz džepa i krenuo telefonirati  što je spriječio Šolta uzevši mu mobitel. Šolta i Šafer uzeli su mu i bankovnu karticu te tražili PIN, a kad ga je odbijao dati, izudarali su ga po  glavi i trbuhu. Muškarac se ipak “slomio” pa su mu “popeglali” karticu.  Provukli su je dva puta u razmaku od par minuta “skinuvši” najprije pet  tisuća, pa potom još tisuću kuna. No Nepke je potom odbio potpisati te  iznose pa je to umjesto njega učinio Šolta. Nakon toga su tog turista   praznih džepova izbacili van.