Bibinjci darovali 33 doze krvi

Slika korisnika valentinam
DOBROTA NA DJELU
Darovana krv je zaista uistinu nešto najvrjednije što zdrav čovjek može dati bolesnom, a dobrobit je za darivatelje i povećanje osjećaja samopoštovanja jer ne postoji veća dobrota od pomoći vlastitom krvlju nekom nepoznatom bolesniku, poručila je Diana Protega koja je iz Vodica došla darovati krv u Bibinje
Velimir BRKIĆ
Akcija dobrovoljnog darivanja krvi održana je u atriju bibinjske OŠ Stjepana Radića

Aktiv DDK Bibinje u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Zadar i Odjelom za transfuziju Opće bolnice Zadar održao je prvu ovogodišnju akciju dobrovoljnog darivanja krvi.

- U atriju Osnovne škole Stjepana Radića došlo je 38 bibinjskih darivatelja, prikupljene su 33 doze krvi, kazao je Branko Vuica, predsjednik bibinjskog Aktiva DDK.

Osim Vuice u realizaciji akcije sudjelovali su i Branko Kolanović, referent u zadarskom Crvenom križu, dr. Ivna Lucin te medicinske sestre.

- Budimo osjetljivi za ono što se događa drugima, nemojmo se začahuriti jer svakom ponekad zatreba pomoć, ističe Vuica, zaželjevši da se i ostalim žiteljima starijim od 18 godina probudi svijest te da postanu aktivni i u jednoj od sljedećih akcija učine dobro djelo i daruju krv, jer svakih pet minuta netko treba krv, istaknuo je Vuica, napomenuvši kako o plemenitom činu darivanja krvi i spašavanja života, s pravom, postoji puno lijepih priča.

- Darovana krv je zaista uistinu nešto najvrjednije što zdrav čovjek može dati bolesnom, a dobrobit je za darivatelje i povećanje osjećaja samopoštovanja jer ne postoji veća dobrota od pomoći vlastitom krvlju nekom nepoznatom bolesniku, poručila je Diana Protega koja je iz Vodica došla darovati krv u Bibinje.

Darivatelji se odriču svojih 450 mililitara "kapi života" i uživaju u tom činu humanosti.

- Lijepo je pomoći, uvijek idem darovati krv, kazala je Marijana Marcela Šimunić, administrativna tajnica u Općini Bibinje koja je prvi put daroval krv kao osamnaestogodišnjakinja.

Tijekom akcije darivatelji su imali već sada tradicionalni domjenak zahvale, sir, suhomesnate proizvode i piće.

- Prijašnjih večera uz bogat sol s pečenom janjetinom poslije održanih akcija jednoglasno smo se odrekli u korist zajedničkih izleta i druženja članova Aktiva DDK, poručio je darivatelj Melko Lisica.9

Imena darivatelja

Akciji DDK odazvali su se: Valerija Sikirić, Marijana Marcela Šimunić, Marija Fuzul-Mićo, Diana Protega, Ana Režan, Ante Šindija Šimin, Branko Mustapić, Adnan Krupić, Viktor Brkić, Branko Vuica, Melko Lisica, Ivan Šimunić-Željko, Tomislav Lisica pok. Ivana, Ivica Šimunić, Milan Golubović, Davor Kunce, Mile Spahija, Josip Sikirić-Rokin, Tonči Mikulić, Kristijan Šimunić, Željko Šimunić, Ante Fuzul, Šime Bugarija, Mario Gregov, Hrvoje Lenkić, Dragan Režan, Siniša Radovniković, Ljubomir Horvat, Marko Frleta, Elvis Vuica, Marino Šimunić, Šime Bralić Rokin, Josip Sikirić pok. Stanka, Ante Jukić, Mladen Lisica Čoko, Luka Frleta, Mladen Kero i Dražen Lisica.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno