FOTOGALERIJA: Biogradski maturanti pozdravili se od srednjoškolskih klupa

Slika korisnika valentinam
Održana maturalna zabava Srednje škole Biograd
Poželio bih vam da ne idete iz Hrvatske, kući je najbolje. I ne zaboravite onu staru: "Od kolijevke pa do groba najljepše je…", poručio je maturantima ravnatelj Ivica Kero
Velimir BRKIĆ
Dan kad se zaboravi sve ružno

U biogradskom hotelu Adria svečanu maturalnu večer u odličnoj atmosferi održali su maturanti Srednje škole Biograd, njih 73. U bajkovito uređenom hotelskom prostoru, odmah nasuprot škole i školskih klupa, do kasno u noć su se zabavljali gimnazijalci, ekonomisti, kuhari, konobari, prodavači, brodomehaničari, brodograditelji. Zabava i druženje nastavljeno je u biogradskim kafićima.

Maturalna zabava veliko je finale škole, ljubavi i prijateljstva te označava i korak ka novom životu.

- Ni ne slutite koliku odgovornost škola ima kad, da tako kažem, preuzme, neko dijete od njihovih roditelja. Oni očekuju da vas usmjerimo onim putem koji od vas stvara, najprije poštene i odgovorne ljude, a potom i stručnjake u svom zanimanju ili buduće intelektualce. Ogromna je to odgovornost i težak zadatak. Međutim, nema novaca koji mogu platiti to zadovoljstvo i čast da dio sebe ugradiš u nečiju budućnost, u nečiji život, kazao je Ivica Kero, ravnatelj SŠ Biograd.

Maturanti su se pozdravili i oprostili od svojeg ravnatelja, profesora i "srednjoškolske klupe", ostale su samo lijepe uspomene kojih su se zajednički prisjećali. Ulazeći u svečanu salu u parovima predstavili su se svojim nastavnicima i gostima, pratiteljicama i pratiteljima, raznim dosjetkama,

- Poželio bih vam da ne idete iz Hrvatske, kući je najbolje. I ne zaboravite onu staru: "Od kolijevke pa do groba najljepše je…", poručio je Kero.

Lijepi, vrijedni i pametni, eto kako najlakše opisati maturante. Maturanti i maturantice u svečanim haljinama i odijelima, zablistali su u najvažnijoj večeri svoje mladosti. Svakako, blistali su svi, osobito elegantne mlade dame. Bila je to maturalna zabava za pamćenje.

- Svoje školovanje prvo ću pamtiti po svojim prijateljima i profesorima i uvijek ću se rado sjećati svoje škole koju ne bih nikada zamijenila drugom, kazala je Korina.

Za urnebesni štimung brinula se šesteročlana grupa Furešti frontmena Tome Paleke, dobro znani zadarski sastav za fešte. Program je vodio Šime Škara.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)