FOTOGALERIJA: Malouskrsni doručak kao uvod u turističku sezonu

Slika korisnika valentinam
Okupili se Sukošanci i gosti
Kušati okuse i mirise ovdašnje tradicije je veliki doživljaj. Ovdje sam s društvom iz Austrije i Njemačke, prezadovoljni su, kazala je gospođa Margarita iz Graza čija obitelj u Marini Dalmacija već godinama ima privezan brod
Velimir BRKIĆ
Malouskrsni doručak, trinaesti po redu, od male do velike mise

Trinaesti po redu malouskrsni doručak u nedjelju je u Sukošanu na Trgu Ruševac od male do velike mise u župnoj crkvi sv. Kasijana okupio mnogobrojne Sukošance i turiste koji su zbog tradicije, ali i besplatnih delicija okupirali blagdanski stol prekrcan jajima, pogačama, pletenicama s jajem, vinom, prošekom, rakijom, špaletom, kuhanom šunkom, kapulicom ljutikom, rotkvicama, crnim i zelenim maslinama, solju, sirom u maslinovom ulju, kolačićima u obliku zečića, suhim smokvama, mendulatima, orahnjačom, makovnjačom…

Posjetitelji su snimali svaki detalj za uspomenu i društvene mreže, a bila je tu i televizijska ekipa. Naime, organizatori Turistička zajednica Općine Sukošan i KUD Zlatna luka ovim etno-eko i gastro događajem žele svim posjetiteljima, kao i prvim gostima koji borave u Sukošanu i okolici, predstaviti gastronomsku ponudu sukošanskih tradicionalnih uskrsnih jela i običaja.

- Kušati okuse i mirise ovdašnje tradicije je veliki doživljaj. Ovdje sam s društvom iz Austrije i Njemačke, prezadovoljni su, kazala je gospođa Margarita iz Graza čija obitelj u Marini Dalmacija već godinama ima privezan brod.

A da cijelo događanje dobije onaj kulturni "baštinski štih", pobrinuli su se ovdašnji folkloraši i folklorašice koji su u ritmu gitare i tamburice dvaju Ivica - Oljice i Kinde, pjevali pjesme "Kraljice neba", "Sukošansko ravno polje", "Oj vijole", "Gospe Milosrđa", "Moj Sukošane, moje selo malo", "Lastavica leti al je bura prati" i druge tradicijske i obrađene narodne pjesme. Plesalo se i sukošansko kolo, gluho kolo koje se nekada igralo nedjeljom i blagdanima.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)

Komentari

Slika korisnika monika
Sukosan moja ljubav! Uskoro se vidimo :)