Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Klub raskinuo s Knowlesom

08.04.2018. 16:26
Klub raskinuo s Knowlesom


Amerikanac Preston Knowles više nije član KK Zadar. Ipak se njegova kazna od sedam utakmica neigranja zbog incidenta u Splitu pokazala nepremostivom preprekom u smislu financijskog tereta za KK Zadar (prima veliku plaću, a ne igra) tako da su se u klubu odlučili na očekivani potez kojem je novac bio misao vodilja u odnosu na činjenicu da se momčad nalazi pred doigravanjem HT Premijer lige. Direktor KK Zadar, Željko Žilavec, iznio je pojedinosti koje su presudile u odluci za raskidom ugovora sa Amerikancem.
– Knowles je kao igrač pokazao mnogo igrajući za Zadar. Unio je energiju, volju i želju za pobjedom. Međutim, silom prilika na vidjelo je izašla i njegova druga strana karaktera. HKS je rekao svoje, kazna je takva kakva je i moramo se s tim pomiriti. Netko će reći kako je on u pravu, netko će reći kako nije, no činjenica je da na papiru stoji kazna od sedam utakmica neigranja i novčana od 50 tisuća kuna. S obzirom na to kakav on ugovor ima ocijenjeno je da je to preteški kamen oko vrata klubu da bismo ga toliko dugo čekali i plaćali.
Čija je bila odluka o raskidu ugovora s Knowlesom?
– Svaki klub ima direktora koji mora staviti potpis na nekakvo rješenje. Tako mogu reći kako je odluka bila moja – kazao je Žilavec i razjasnio neke navode kako je došlo do raskida ugovora zbog osobnog terećenja Knowlesa da podmiri novčanu kaznu od 50 tisuća kn koju je klub dobio zbog incidenta u Splitu.
– Ne, to nije razlog. Ako se gleda naš financijski odnos ta kazna je samo jedan dio njegove plaće. Problem je što bi ga mi trebali dugo čekati, a s obzirom na njegova primanja odlučili smo se na ovakav potez – zaključio je direktor KK Zadar.