Sonik dvokorakom u finale

Slika korisnika mkvanja
Polufinale doigravanja Prve lige
Igrači Šime Kraljevića na autoritativan način su odradili posao u Peščenici i tako stigli na korak od plasmana u HT Premijer ligu. Za taj cilj morat će svladati pobjednika dvoboja Dubrava - Dubrovnik
Arif SITNICA
LAKO S AGRODALMOM - Puntamičani su korak do ulaska u Premijer ligu

Sonik-Puntamika je iz dvokoraka ostvarila plasman u finale doigravanja Prve lige. Nakon pobjede u prvoj utakmici u četvrtak u Jazinama, igrači Šime Kraljevića na autoritativan način su odradili posao u Peščenici i tako stigli na korak od plasmana u HT Premijer ligu. Za taj cilj morat će svladati pobjednika dvoboja Dubrava - Dubrovnik.

Agrodalm je u drugoj utakmici držao priključak prvih 17 minuta. Nakon što su na otvaranju utakmice imali vodstvo od 6:2 i 12:8 zeleni su postajali sve goropadniji, a trenuci u kojima je zapravo prelomljeno pitanje pobjednika bile su završne tri minute prvog poluvremena i pet minuta na otvaranju treće četvrtine. Nakon što je u 17. minuti Puntamika imala minimalno vodstvo (30:31) nastupila je kolektivna blokada u domaćoj momčadi, a gosti su debelo naplatili čvrstu obranu i pobjegli serijom 17:1 do prednosti 31:48.

Seriju je načeo Jurjević, pridružili su mu se Atelj i Palčić da bi sve završio ponovno Jurjević. Pokušao je domaći strateg Joško Garma minutom odmora i hokejaškom izmjenom razdrmati svoju momčad, no sav trud je pao u vodu nakon što je Petani podebljao prednost zelenih s dvije trice i kapital Puntamičana je podignut na plus 22 (34:56). Tu je bio i kraj nadanja da će Agrodalm vidjeti majstoricu polufinala.

Kraj treće dionice Sonik je dočekao s 25 viška (42:67) na svom kontu i uslijedilo je odrađivanje posla u posljednjoj četvrtini, a kraj je dočekan s uzdignutim rukama igrača i stručnog stožera s pogledom prema Dubrovniku i razmišljanju o posljednjoj prepreci na povratku u najviši hrvatski rang nakon sedam godina.
Puntamičane je do pobjede predvodio Dino Palčić kojemu je tek tri skoka nedostajalo do trostruko-dvostrukog učinka. Zabio je 15 poena, ugrabio 7 skokova i podijelio čak 12 asistencija. Petani je ubacio 17, Atelj 15, a Jurjević 14 poena.

AGRODALM 65
SONIK-P. 89

(18:19, 13:20, 19:24, 20:21)

ZAGREB - Športska dvorana Peščenica. Suci: Žarko Kovačević, Vedran Vedriš i Marko Milković.
AGRODALM: Božek 4, Mohač 2, Jurinec, Gržinić 15, Radoš 10, Matić, Ribarić 10, Ceraj 2, Žužul 6, Markočić 4, Kuzmanović 7, Baran 5. Trener: Joško Garma.
SONIK-PUNTAMIKA: Jošić 4, Paleka 2, Palčić 15, Ceranja 5, Atelj 15, Bučaj 9, Jurjević 14, Erslan, Perić 6, Bašić 2, Petani 17. Trener: Šime Kraljević.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno