Tko je ogradio pomorsko dobro?

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Na gatu u uvali Bregdetti postavljena željezna vrata i ježevi
Ograničenje kretanja može biti samo u marinama ili sportskim lučicama. U ovom slučaju, lučica Bregdetti je jedna od 108 luka otvorena za promet o kojima se brine Županijska lučka uprava i ne smije se ograđivati. Cijeli smo slučaj proslijedili Općinskom državnom odvjetništvu, rekao nam je ravnatelj Županijske lučke uprave Davor Škibola
Zvonko KUCELIN
Ne zna se tko je postavio ogradu

Komunalni redari Grada Zadra obavili su nadzor u uvali  Bregdetti nad još jednim pokušajem uzurpacije pomorskog dobra. Nakon dojave građana ustvrdili su da je na jednom od gatova nasipa, koji  vodi prema otočiću sv. Klementa u uvali Bregdetti, postavljena ograda.  Za sad nepoznati počinitelj instalirao je pokretna vrata i ježeve kako bi  onemogućio pristup betonskom gatu i plovilima svima koji nemaju ključ  od vrata. Komunalni redari proslijedili su nalaz nadležnoj inspekciji te je  na teren izašao hidrograđevni inspektor Nedjeljko Sjauš koji je napravio  očevid.

Na temelju tih saznanja Županijska lučka uprava koja brine o lukama  otvorenim za promet, proslijedila je nalaz Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru radi uzurpacije pomorskog dobra.

- Na sreću mi nemamo često takvih slučajeva. Ograničenje kretanja  može biti samo u marinama ili sportskim lučicama. U ovom slučaju,  lučica Bregdetti je jedna od 108 luka otvorena za promet o kojima se brine Županijska lučka uprava i ne smije se ograđivati. Cijeli smo slučaj  proslijedili Općinskom državnom odvjetništvu, rekao nam je ravnatelj  Županijske lučke uprave Davor Škibola.

Tko je i zašto postavio željezna vrata k tomu još i ježeve, koji se nerijetko viđaju u marinama, istražit će zadarska policija nakon zaprimanja  prijave.

Inače, MO Arbanasi još je u veljači ukazao na to da će se novom urbanističkom regulativom postojeća komunalna lučica pretvoriti u komercijalnu.

Predloženim UPU-om Bregdetti mještani su izrazili bojazan kako će se  uvala Bregdetti prenamijeniti iz komunalne u komercijalnu lučicu gdje  bi korisnici novih stanova imali i stalan vez. Ravnatelj Škibola je tad bio  odlučan da Bregdetti ipak ostanu komunalna lučica te je najavio sanaciju potpornog zida, produbljivanje dna i postavljanje pontona slično kao  u Jazinama. Oslonac na takvu odlučnost bio mu je Prostorni plan Grada  Zadra koji jasno definira lučicu Bregdetti. No u tijeku su izmjene i ovog  plana.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 2.7 (3 glasova)

Komentari

Slika korisnika ZDPARTIZAN
Uzurpatori na djelu. Živi bili pa vodili hoce li reagirati na primjereni nacin nadležni?