Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Antonija Gospić izradila staklenu koronu

08.04.2020. 18:24


Talentirana zadarska umjetnica, Antonija Gospić, koja inače radi u Muzeju antičkog stakla i metodom rada na plameniku i metodom fuzije izrađuje replike manjih antičkih predmeta, zbog koronakrize napravila je korak dalje i u svom kućnom studiju izradila model staklene korone.
– O izradi modela staklene korone koji sam izradila u svom kućnom studiju u kojem već treći tjedan radim ‘od doma’, jer je Muzej antičkog stakla trenutno zatvoren za sve posjetitelje, razmišljala sam nekoliko dana i konačno odlučila realizirati tu ideju, jer je vrlo teško pobjeći od teme koronavirusa, ali i situacije u kojoj trenutno živimo, poručila je kreativna zadarska umjetnica.
Svojom originalnom idejom Antonija je potvrdila kako umjetnost granice ne poznaje i kako dobar umjetnik može naći inspiraciju u svakoj situaciji.
– Gledajući mikroskopska uvećanja virusa, koja možemo doista često vidjeti na televiziji i portalima, odlučila sam napraviti »opipljivi« stakleni model i na neki se način suočiti s ‘nevidljivim neprijateljem’, objasnila je Antonija, te poručila kako se protiv ovog virusa koji nam svima prijeti možemo boriti jedino disciplinom, slušajući naputke Stožera civilne zaštite.
Ovom prigodom, Antonija je podsjetila kako se preko profila društvenih mreža MAS-a može virtualnom šetnjom proći kroz cijeli postav muzeja, ali i od ovog tjedna preko Facebooka Muzeja gledati prijenose uživo iz njenog kućnog studija gdje izrađuje replike manjih antičkih predmeta.